3.9.2016

KOLME ERILAISTA SKONSSIA

Heippa kaikki! Miten teidän viikko on mennyt? Mä oon leiponut paljon ja luvassa ensi viikolla mm. kermapursotusten tekeminen videolla :) Tänään jaan teidän kanssa kuitenkin viime sunnuntaisen herkkuhetken, johon leivoin ihan parhaita skonsseja! Skonssien resepti on sama kuin tässä postauksessa: linkki. En varmaan ikinä vaihda toiseen reseptiin! Viime skonssipostauksessa näkyikin jo maustamattomien ja karpalo-manteliskonssien resepti. Niitä leivoin myös tälläkin kertaa, mutta niiden lisäksi tein vielä suklaahippuversioitakin! Oikeesti, suklaahippuskonssit ja kermavaahto <3 

Monilla skonssien kompastuskivenä saattaa olla skonssien rakenne, mikäli taikinaa on vaivattu ja paineltu liikaa. Tsekkaa alempaa video, jossa näet kuinka vähän käsittelenkään taikinaa. Taikina pysyy juuri ja juuri kasassa, kädet on paras apuväline tämän murean ja pehmeän leivonnaisen aikaan saamiseksi, jätä vatkaimet ja kaulimet toiseen kertaan :)


Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=JrYB9mjF0fI

SKONSSIT (Leibomo Limbbu) 25-30kpl
9,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
270 g kylmää normaalisuolaista voita 
4 dl piimää
(0,5 tl suolaa)

LISÄKSI
noin 1 dl kuivattuja karpaloita
noin 1 dl manteleita
noin 1 dl (tumma)suklaahippuja

voiteluun sulatettua normaalisuolaista voita

Valmista taikina: Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Pilko voi pieneksi ja nypi sormien avulla kuivien aineiden joukkoon. Lisää murumaiseen seokseen piimä ja halutessasi myös suolaa. Sekoita kädellä hyvin kevyesti. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Kääntele yhteen taikinaosaan kuivatut karpalot ja mantelit, toiseen suklaahiput ja jätä yksi osa maustamattomaksi. Taputtele taikinat noin sentin paksuisiksi levyiksi ja ota ympyrämuotilla tai lasin avulla pieniä kiekkoja taikinasta.  Voitele kiekot voisulalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia kunnes ne ovat saaneet pintaan ja pohjaan kauniin värin. Tarjoa skonssit tuoreeltaan esimerkiksi kermavaahdon, hillon, juustosiivujen tai Brie-juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti