4.10.2016

DAIM-KAKKU

Vietettiin iltaa yhden mun kaverin kanssa, joka rakastaa myös leipomista. Oltiin ostettu jättipussi Daim-karkkia tarkoituksena leipoa niistä parasta Daim-kakkua! Lopputulos oli todellakin ihan jättihyvää! Etsittiin netistä niin suomeksi kuin englanniksikin ideoita kakun toteutukseen, mutta niitä löytyikin yllättävän vähän. Yhdisteltiinkin useita eri reseptejä ja loput sovellettiin itse.


Resepti voi tuntua monimutkaiselta, mutta sitä se ei oikeastaan ole. Seuraamalla reseptiä onnistut kyllä.  Haastavin osuus saattaa olla tuo täytteen voikreemiin sekoitettu paksun vaniljakastikkeen valmistaminen. Anna vaniljakastikkeen saostua kunnolla, jotta keltuaiset kypsyvät ja tekevät vaniljakastikkeesta jämäkän yhdssä maissitärkkelyksen kanssa. Tuo vaniljakastike tai ehkä enemmänkin jopa vaniljakreemi tekee voikreemistä upean sillkistä ja pehmeää. Voisi toimia esim kuppikakkujen kuorrutteenakin!

Kakun pohjana toimii valkuisista ja mantelijauhosta tehty rapeahko pohja. Täytteenä on tosiaan vaniljaista voikreemiä ja runsaasti rouskuvia Daim-karkkeja. Kaiken kruunaa maito- ja tummasuklaasta tehty kuorrutus ja pientä raikkautta tuhdille kakulle tuo vadelmat.

Onhan tää aika överimakea kakku, mutta eikö Daim-kakku saakin olla? Pieni pala riittää isompaankin makean nälkään :)
POHJA
4 valkuaista
1,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
240 g mantelijauhoa

TÄYTE
3 dl maitoa
vaniljatanko/ 1rkl vaniljatahnaa
1 dl sokeria
0,5 dl maissitärkkelystä
4 keltuaista

200 g huoneenlämpöistä suolatonta voita

200 g Daim-karkkeja

KUORRUTUS
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

PINNALLE
Daim-karkkeja
kermavaahtoa
vadelmia

Valmista pohja: Vatkaa valkuaiset kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita nuolijalla käännellen maissitärkkelys ja mantelijauho joukkoon. Siirrä massa pursotuspussiin. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja pursota molemmille pelleille kiekot ( halkaisija n. 22 cm). Paista 175 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa keskenään paiston puolivälissä. Pohjat ovat valmiit kun pinta tuntuu rapealta, mutta sisus on hieman pehmeää.

Valmista täyte: Mittaa maito ja halkaistu vaniljatanko/vaniljatahna kattilaan. Laita toiseen kulhoon sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Jätä hetkeksi syrjään ja kuumenna maito-vaniljaseos kiehuvaksi. Kaada kiehuva maito ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos sitten takaisin kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Älä anna seoksen kiehua voimakkaasti, pieni pulpahtelu riittää. Sekoita koko ajan pohjaa myöten. Seos alkaa sakenemaan vähitellen paksuksi vaniljakastikkeeksi/kreemiksi. Kaada laakeaan astiaan jäähtymään.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää parissa erässä huoneenlämpöinen vaniljakastike ja jatka vatkaamista kunnes vaniljakastike on sekoittunut joukkoon. Laita täyte tarvittaessa jähmettymään hetkeksi jääkaappiin, ennen kakun kokoamista.

Kokoaminen: Pilko 200 g Daim-karkkeja rouheeksi. Aseta pohjalevy tarjoiluastialle. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää sitten puolet Daim-rouheesta täytteen päälle. Laita pari nokaretta täytettä vielä Daim-rouheen päälle tarttumapinnaksi toisella pohjalle. Paina toinen pohja kevyesti päälle. Levitä loput täytteestä ja ripottele loput Daim-rouheet. Siirrä jääkaappiin tai pakkaseen kunnes täyte on kovettunut kunnolla.

Valmista kuorrutus: Pilko suklaat pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada pienissä erissä suklaarouheen päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Kaada jäähtynyt suklaaganache kovettyneen kakun päälle. Viimeistele kermapursotuksilla, vadelmilla ja Daim-rouheella. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä tai pakasteesta.













4 kommenttia:

  1. Ihan himohyvää! Mahti resepti.

    VastaaPoista
  2. Menee testaukseen heti! Kiva, kun saa itsetehtyä ja gluteenitonta!!
    Kerrotko vielä paljonko on deseissä tuo mantelijauhon määrä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos kakku pääsee testiin :) En osaa valitettavasti sanoa tarkalleen mantelijauheen määrää deseissä, veikkaisin reilu 3 dl. Yksi pieni pussi painaa usein 80 grammaa, joten niitä menee pohjaan kolme :)

      Kivoja leivontahetkiä!

      Poista