30.10.2016

SUKLAAMOUSSEKAKKU

Leivoin suklaamoussekakun, jonka viimeistelin kaupasta löytämälläni lakritsi-tuorejuustolla. Suklaa ja lakritsi on ihan loistava pari ja sitä paitsi yllätyin positiivisesti tuosta valmiiksi maustetusta tuorejuustosta, jota aion ehdottomasti käyttää toistekin! Käytin pohjana tosi hyvää mantelimassapohjaa, jota olen käyttänyt aikaisemminkin esim. tässä tiramisussaKakku ei tarvitse lainkaan liivatetta hyytyäkseen, vaan hetki pakkasessa hyydyttää ja jähmettää kakkua just tarpeeksi. Jähmettynyt kakku on vielä hiukan tutisevaa ja pehmeää, mutta silti koossa pysyvä, juuri oikeanlaista sulaakseen jokaisella lusikallisella suuhun! Meillä kakusta tuli ainakin todella suosittu :) Jos kakku tuntuu turhan kovalta pakkasesta otettua, hetki huoneenlämmössä pehmentää kakun.

Tärkeintä on käännellä keltuais-, kerma- ja valkuaisvaahto todella varovasti toisiinsa, jotta kuohkeus pysyy kakussa.






POHJA (vuoka halk. 20 cm)
150 g mantelimassaa
1 rkl kaakaojauhetta
kananmuna

TÄYTE
150 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
5 kpl valkuaista
5 kpl keltuaista
0,5 dl sokeria
noin 1 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta

KUORRUTUS
200 g lakritsi-tuorejuustoa (Creme Bonjour)
tomusokeria
lakritsinauhaa
strösseleitä

Pohja: Sekoita kaikki pohjan ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin vartin verran. Pohja on valmis, kun kokeilutikkuun jää vain hiukan mehevää taikinaa.

Täyte: Sulata suklaat samassa kulhossa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vatkaa eri kulhoissa kerma kevyeksi vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää keltuais-sokeriseoksen joukkoon kaakaojauhe sekä kahvi. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti käännellen ja sen jälkeen suklaasula. Kääntele viimeisenä valkuaisvaahto joukkoon hellästi.

Aseta irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle ja laita jäähtynyt pohja pohjalle. Kaada mousse vuokaan ja tasoita pintaa hiukan. Laita pakkaseen noin neljäksi tunniksi tai kunnes kakku on hyytynyt tarpeeksi. Irrota kakkuvuoan reuna valmiista kakusta. 

Kuorrutus: Vaahdota tuorejuusto vaahdoksi ja lisää tarvittaessa hiukan tomusokeria. Pursota tai lusikoi vaahdotettu tuorejuusto kakun pintaan. Viimeistele lakritsinauhalla ja strösseleillä.  ja nauti. Säilytä kakku pakkasessa ja ota hetkeksi pehmenemään ennen tarjoilua.

Näettekö kakussa olevat jättimäiset ilmakuplat <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti