25.10.2016

MAKEAA JOULUA -KIRJA

Sain postissa Liisa Westerbergin Makeaa Joulua -kirjan, josta löytyy toinen toistaan herkullisempia reseptejä ja vinkkejä. Kirja etenee teemoittain aina paketointivinkeistä pikkujouluihin ja aattoaamuun sekä vuodenvaihteeseen asti. Mikäli olet joululahjoja vailla kannattaa kurkistaa joululahjavalvojais-osioon, josta voit poimia helpot ja kekseliäät lahjaideat. Piparkakkuosiosta taas löydät useita erilaisia piparireseptejä ja koristeluvinkkejä. Kaiken kaikkiaan kirjasta löytyy useita eri täytekakkuja, karkeja, keksejä ja muita pieniä makeita herkkuja.

Äiti ihastui erityisesti kirjassa olleeseen Mummin piimäkakkuun, sillä saman tyyppistä kakkua hän söi lapsena. Päätin leipoa kirjan reseptillä kyseisen kakun ja hurjan hyväähän se oli! Mausteinen taikina ja piimän tuoma mehukkuus, nam! Piimää ei kannata turhaan arastella, maku ei ole lainkaan piimäinen valmiissa kakussa :) Kakku on tosiaan todella mehevää, kosteaa ja kuohkeaa ja kaiken lisäksi pohja valmistuu ilman kananmunia ja sähkövatkainta. Ihan huippua!

Monkey Bread, Käpykakku, Minttu-suklaarullakakku, Pehmeä piparkakku, maitopurkin pohjaan valmistettavat suklaalevyt, tiramisukakku... ne ainakin menevät testiin! 


 Mummin Piimäkakku (Makeaa Joulua)
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
3 dl piimää
100 g sulatettua voita

Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri, jauhot, sooda, mausteet ja rusinat kulhossa (itse jätin rusinat pois). Lisää piimä ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmistetuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä ja kumoa kakku vuoasta. 

Viimeistele halutessasi tomusokerilla


Kirja saatu arvostelukappaleena





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti