19.10.2016

OMENA-KARPALO MYSLI

Tein aamupalaksi rouskuvaa uunissa paahdettua mysliä. Itse kuivatetut kirpeät kotimaiset omenat on kiva lisä mysliin, niiden kuivattaminen on sitä paitsi todella helppoa! Kuivattujen omenoiden lisäksi lisäsin kaurahiutaleiden joukkoon mm. kurpitsansiemeniä, cashew-pähkinöitä ja karpaloita. Jos haluat herkutella jonakin aamuna enemmän, voit lisätä joukkoon vielä valkosuklaahippuja <3

Kuivatut omenat valmistuvat tosiaan uunissa miedolla lämmöllä. Siivuista kannattaa tehdä todella ohuita, jotteivät ne jäisi pehmeiksi. Juustohöylä onkin tähän hyvä apuväline! Omenasiivuja on hyvä kuivattaa uunissa minimissään neljä tuntia. Itse kuivatin omenoita illalla sen neljä tuntia, sitten jätin omenat yöksi sammutettuun uuniin, uuninluukku hieman auki, jolloin ne jatkoivat vielä kuivumista.



MYSLI
2 omenaa (hapokas lajike)
3 dl kaurahietaleita/leseitä ym.
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl juoksevaa hunjaa
1 dl kuivattuja karpaloita (sokeroimattomia)

Valmista mysli: Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa veitsellä tai juustohöylän avulla todella ohuita siivuja. Asettele siivut pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irti toisistaan. Kuumenna uuni kiertoilmalla 50 asteeseen. Kuivata omenoita noin neljän tunnin ajan kunnes ne tuntuvat nahkeilta. Avaa välillä uuninluukkua kosteuden poistamiseksi. Voit jättää omenat vielä sammutettuun uuniin, uuninluukku raollaan jatkamaan kuivamista esim. yön yli. 

Sekoita kulhossa kaurahietaleet, siemenet ja pähkinät. Lisää öljy ja hunaja. Sekoita. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti ja paista 175 asteisessa uunissa 10-15 min kunnes mysli on paahtunut kevyesti. Voit sekoittaa mysliä paiston aikana. 

Sekoita valmiin myslin joukkoon kuivatut omenat ja karpalot. 






2 kommenttia: