1.10.2016

HELPOT SÄMPYLÄT (leivontavideo)

Resepti on alkujaan 4-viljan hiutalepaketista pienin muutoksin tehtynä. Kyseisiä sämpylöitä on tehty meillä jo useamman vuoden ajan ja ne on kyllä aina yhtä hyviä. Itsee taikinan valmistaminen on nopeaa ja yksinkertaista, sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen ilman vaivausta. Toki taikinan kohottaminen vie hetken aikaa, mutta lopputulos on palkitseva :)

Itse tehdyt sämpylät on ehdottomasti parhaimmillaan heti samana päivänä syötynä, mutta paahdettuna ne on vielä seuraavanakin päivänä huippuhyviä! Alempaa löytyy tuttuun tapaan videotutoriaalia.SÄMPYLÄT
5 dl maitoa
1-2 tl suolaa
1 rkl siirappia
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
4 dl hiutaleita (esim. kaura, ohra, 4-viljan)
0,5 dl rypsiöljyä

vettä+unikonsiemeniä

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita maitoon siirappi ja suola. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää maidon joukkoon ja sekoita puulastalla tasaiseksi (taikinaa ei tarvitse vaivata). Sekoita joukkoon myös hiutaleet ja öljy. Lisää jauhoja tarvittaessa, taikina saa kuitenkin jäädä melko löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. 

Ota kohonneesta taikinasta pieniä paloja ja muotoile kevyesti palloksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kastele sormet vedellä ja painele kohonneita sämpylöitä kevyesti. Ripottele pintaan halutessasi unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat saaneet pintaan kauniin värin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti