14.10.2016

HALLOWEEN KUPPIKAKUT (leivontavideo)

Sain Annin Uunissa.com -verkkokaupasta mahtavia Halloween -uutuuksia, joiden avulla tein näyttäviä kuppikakkuja! Laadukkaiden tarvikkeiden avulla loihdit helposti Halloween -teemaisia kuppikakkuja myös kotona, nappaa vinkit tästä postauksesta! Tein yhden muffinssitaikinan, jonka jaoin kahteen osaan. Toiseen osaan sekoitin kaakaojauhetta ja suklaapaloja ja toiseen osaan lisäsin värikkäitä nonparelleja, jotka värjäsivät taikinan hauskasti, tuoden samalla uutta ilmettä kuppikakkuihin :) Käytin reseptinä Magnolia Bakeryn pohjaa ja kuppikakuista tuli rakenteeltaan aivan täydellisiä - kuohkeita, pehmeitä ja mehukkaita!

Tein kuorrutteeksi kermavaahtoa, johon lisäsin hiukan mascarponejuustoa ja valkosuklaata. Jaoin kuorrutteen kolmeen eri osaan, jotka värjäsin oranssilla, lilalla ja mustalla ProGelin pastavärillä. Värit ovat todella riittoisia ja niissä on myös erittäin hyvä pigmentti, sillä pieni määrä riitti värjääämään valkoisen kuorrutteen täysin mustaksi. Lisäsin mustaksi värjättyyn kuorrutteeseen myös lusikallisen lakritsijauhetta, kuorrute toimi makunsa puolesta aivan täydellisesti yhdessä suklaisen pohjan kanssa!




Kursivoidut tuotteet löydät Annin Uunissa.com -verkkokaupasta. Kurkkaa tästä linkistä kaikki verkkokaupan Halloween -tuotteet! 

POHJA  (noin 40 kpl minimuffinsseja) (Magnolia Bakery)
125 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
3,3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa

Suklaa:
100 g suklaahippuja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa

Värikäs:
1 tl vaniljatahnaa

150 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
tomusokeria
noin 1 rkl lakritsijauhetta


KORISTEET
Sokerimassamuotti haamu
Valkoinen sokerimassa
Elintarvikekynä musta
Halloween nonparelleja



Valmista pohja: Vuoraa minimuffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vuorotellen taikinaan maidon kanssa. Aloita ja lopeta jauhoilla. Anna koneen käydä pienellä teholla kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina kahteen kulhoon.

Valmista suklaiset kuppikakut sekoittamalla toiseen taikinaosaan suklaahiput, kaakaojauhe ja 3 rkl maitoa.

Valmista värikkäät kuppikakut sekoittamlla toiseen taikinaosaan nonparellit ja vaniljatahna. Jaa taikinat taikinakauhan avulla muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia kunnes kokeilutikkuun jää pari murusta. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihautessa. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää mascarpone joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on jälleen jämäkkää. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Mausta tarvittaessa tomusokerilla. Jaa kuorrute kolmeen eri kulhoon. Värjää kuorrutteet pastaväreillä (oranssi, lila ja musta). Lisää mustaan kuorrutteeseen vielä noin 1 rkl lakritsijauhetta. Laita kuorrutteet pursotuspusseihin haluamasi tyllan kanssa. Kuorruta kuppikakut. 

Valmista koristeet: Muotoile valkoisesta sokerimassasta haamumuotin avulla haamuja ja anna niiden kuivahtaa hetken aikaa. Piirrä elintarvikekynällä silmät ja suu haamulle.

Kaulitse valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja ota siitä pieniä ympyröitä esim. tyllan kärjen avulla. Piirrä elintarvikynän avulla ympyröihin mustat keskustat silmiksi. Aseta haamut ja silmät kuppikakkujen kuorrutteiden päälle. Viimeistele myös nonparelleilla.


Halloween -teemaisia kuppikakkuja saat helposti lisäämällä teeman väreihin sopivia nonparelleja muffinssitaikinaan ja ripottelemalla samoja nonparelleja vielä kuorrutuksen päälle!




Jäätelökauha toimii melkeinpä paremmin jopa taikinakauhana. Sen avulla annostelet helposti vuokiin saman verran taikinaa tai jaat vaikka keksitaikinan tasakokoisiin paloihin uunipellille. Minimuffinssivuokiin laitoin puolikkaan kauhallisen ja isoihin voi laittaa kokonaisen kauhallisen taikinaa :)
Haamumuotin avulla saat tehtyä nopeasti hauskoja haamuja valkoisesti sokerimassasta. Paketin mukana tulee kaksi erikokoista muottia. Mustalla elintarvikekynällä viimeistelet haamun yksityiskohdat kätevästi.

Ehkä näistä mun monsterikuppikakuista ei tullut kovin pelottavan näköisiä, musta ne on ennemminkin jotenkin suloisia ja sympaattisia :) Ehkei se haittaa, ei Halloweenina kaiken tarvitse ollakkaan niin pelottavaa :D

Postauksen tuotteet saatu Annin Uuunissa.com -verkkokaupastaPalaillaan taas pian uuden reseptin kera, mukavaa viikonloppua!
Yhteistyössä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti