6.11.2016

TAATELI-SUKLAAPIIRAKKA

Mun alkoi tehdä aivan hirmusesti mieli oikein meheviä taateleita, kävin hakemassa niitä kaupasta ja päätin syödä pari ja loput säästää leivontaan. Taateleista tulee nimittäin muussattuna tahmeaa kinuskimaista massaa, joka ei tarvitse lainkaan sokeria tai muitakaan makuaineita, ihan täydellistä just sellaisenaan. Olen käyttänyt taateleita ennenkin parissa reseptissä, esim. Twix-patukoissa ja banaani-taateliherkuissa.

Tällä kertaa tein ilman uunia simppelin pienen piirakan, johon valmistin pähkinöistä pohjan, taateleista täytteen ja tummasta suklaasta sekä suolasta kuorrutteen.  Taatelien makeutta tasapainoittaa tuo tummasuklaakuorrute, jossa kannattaa käyttää hyvälaatuista tummaa suklaata, esim. 70%. 




POHJA (vuoan halk. 18cm)
80 g mantelirouhetta
70 g haaselpähkinäjauhetta
50 g sulatettua voita

TÄYTE
300 g meheviä taateleita
(loraus vettä)

KUORRUTE
100g hyvälaatuista tummaa suklaata
2 tl rypsiöljyä
sormisuolaa

Valmista pohja: Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 18cm) pohjalle ja hieman myös reunoille. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte: Soseuta sauvasekoittimen tai monitoimikoneen avulla taatelit tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä saadaksesi tahnasta tasaista. Levitä tahna pohjan päälle. Laita kylmään kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Valmista kuorrute: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon rypsiöljy. Kaada suklaasula täytteen päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.












4 kommenttia:

  1. Ai kun näyttää hyvältä! <3 Osallistu ihmeessä meidän blogin suklaa-haasteeseen, joka pidetään nyt marraskuussa. :) Täältä löytyy: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    VastaaPoista