27.2.2017

NIIN HYVÄT RAHKAPULLAT

Okei nyt tulee sellainen herkkuresepti, jota ei voi ohittaa, nimittäin kristallipullat täytettynä rahkalla ja ripauksella lakritsijauhetta! Onhan ihan perinteisetkin rahkapullat hyviä, mutta nämä voittaa ne kyllä ihan täysillä :)

Kristallipullat eroavat perinteisestä pullataikinasta parillakin tavalla, taikinaan laitetaan vaniljakastiketta ja valmiit pullat kastetaan vielä voisulassa ja kieritetään sokerissa. Pulla saa sokerihunnusta nimensä mukaisesti kristallimaisen pinnan. Vaniljakastike tuo makua ja mehevyyttä pullataikinaan. Niin, ja ei unohdeta sitruunaisen rahkatäytteen päälle tulevaa lakritsijauhetta. Yhdistelmä on melkoisen hyvä! Mikäli et ole lakritsin ystävä, niin ei se haittaa, pullat toimivat hyvin myös ilman sitä.
 

PULLATAIKINA
2 dl vaniljakastiketta
1 dl vettä/maitoa
0,5 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
kananmuna
1 ps kuivahiivaa (11 g)
noin 7,5 dl vehnäjauhoja
50 g huoneenlämpöistä voita

TÄYTE
1 prk maitorahkaa (250 g)
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

KUORRUTE
0,5 dl voita suolatettuna
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
lakritsijauhetta

Valmista pullataikina. Sekoita keskenään vaniljakastike ja vesi. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Lisää sokeri, kardemumma, suola sekä pari desiä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää myös kananmuna. Sekoita. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi myös pehmeä voi. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. 

Jaa kohonnut taikina noin 15-20 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Aseta pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vedettomassa paikassa noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä kolo jokaisen pullan keskelle. Lisää rahkatäytettä koloihin ja paista pullia noin 200 asteessa 8-10 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Yhdistä sokeri ja vaniljasokeri. Sivele lämpimät pullat voisulalla (älä sivele voita rahkatäytteen päälle) ja ripottele sitten  sokeriseosta voisulapinnan päälle. Viimeistele pullat ripauksella lakritsijauhetta.


6 kommenttia:

  1. Ihana pullaohje, pitää muistaa kokeilla tätä. :) Vaikka pääsiäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Totta, nämä sopivatkin hyvin pääsiäiseksi :)

      Poista
  2. Näitä pitää kyllä kokeilla! Mitä vaniljakastiketta käytit? -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytin ihan sitä valion Vanilla vaniljakastiketta :)

      Poista
  3. Hei! Kiitos ohjeesta! Ihania pullia tuli. Tarkistapa kuorrutteen vaniljasokerin määrä!

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista