20.1.2013

Whoopiet

Kokeilin ensikertaa valmistaa whoopie-leivoksia, ja ne olivatkin erittäin hyvän makuisia! Toiset ovat marjaisia ja niissä on kermavaahtoa ja mansikkamarmeladia. Toisissa on ihanan makuinen suklaatäyte.





Whoopiet 
175g vehnäjauhoja
1,5tl ruokasoodaa
40g kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
160g voita
150g sokeria
1 iso muna
1tl vaniljauutetta
1,5dl maitoa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitten muna ja vaniljauute. Sen jälkeen lisää puolet jauhoseoksesta ja maito. Sekoita kevyesti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita. Pursota tai lusikoi pyöreitä taikinanokareita, jätä kohoamisvara. Paista n. 12-14 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet kauniisti ja tuntuvat kiinteiltä. Anna jäähtyä 5 min ja siirrä ritilälle jäähtymään täysin. 

Marjaisiin Whoopieihin pursotin kermavaahdosta renkulan ja panin pienen nokareen mansikkamarmeladia keskelle. Sitten painoin kannen kiinni ja ripottelin reunoille strösseliä.

Suklaatäyte
Tästä annoksesta riittää hyvin täytettä noin kymmeneen whoopiehen.
175g tummaa suklaata
1,5dl kermaa
120g maustamatonta tuorejuustoa

Pilko suklaa pieneksi ja laita monitoimikoneeseen, jossa on terävä terä. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Laita monitoimikone jyskyttämään ja kaada hiljalleen kerma suklaan sekaan niin, että siitä tulee taisainen massa. Lisää tuorejuusto ja annan koneen käydä vielä noin 30 sekunnin ajan. Lusikoi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutiksi. Tämän jälkeen täyte on valmista pursotettavaksi.

14 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköisiä! Minä voitin syksyllä arvonnasta mm. tuon Whoopie-kirjan, vielä en ole kerennyt perehtyä näiden tekoon, kun on niin kamalan paljon kaikkea kokeiltavaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on pitkä lista, että mitä pitäisi tehdä, mutta nämä kiilasivat jonon ohi. Nämä ovat myös aika nopeita valmistaa!

      Poista
  2. ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Näitä täytyy kyllä testata! Ja suklaapoppareita :p

    Tosi kivoja ohjeita täällä muutenkin!

    VastaaPoista
  4. Oi että! Ihanan näköisiä leivoksia! :)

    VastaaPoista
  5. Nämä ovat olleet macaronsien jälkeen listallani jo jonkin aikaa. Nappaanpa reseptin ylös. ;) Tosi hyvin onnistuneet nämä. =) Eikä vissiin tarvi ressata ihan niin paljon kuin macaronsien kanssa. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että reseptistä oli hyötyä! Ei, joo tarvii pohtia kovinkaan paljoa taikinan koostumusta eikä täsmällistä paistoaikaa :D

      Poista
  6. Vau, nuo suklaatäytteiset näyttävät tosi hyviltä, ihanasti pursotettu :)

    VastaaPoista