7.4.2014

BEAUTIFUL LEMON CUPCAKES

Kuppikakut matkasivat ystäväni 18-vuotissynttärikemuihin. Sankaritar toivoi raikkautta sekä jotakin söpöä ja vaaleanpunaista. Mikä olisikaan siis ihanampaa kuin sitruunan makuiset kuppikakut hempeän vaaleanpunaisilla ruusupursotuksilla? Kokeilinkin ensimmäistä kertaa kuorrutteen pursottamista ruusun muotoon. Olen monesti ihaillut lehdissä ja netissä kuvia tästä pursotuksesta, mutta en ole oikein koskaan uskaltanut kokeilla sitä. Olin melko yllättynyt, ettei ruusun muotoon pursottaminen ollutkaan niin vaikeaa, miltä se ehkä saattaa näyttää. Malttia vain ja rauhassa, niin  se kyllä onnistuu! Lopputulos on varmasti näyttävän näköinen! Vaikka vieraita ei ollut kovinkaan montaa, niin varauduin kunnolla ja valmistinkin ihan kunnon satsin kuppikakkuja, sillä sankaritar ilmoitti itse syövänsä ainakin viisi kuppikakkua! Puhti loppuikin kesken ruusupursotuksien ja niimpä kuorrutinkin minikuppikakut tähtityllaa apuna käyttäen. 

Kiinnostaisiko teitä nähdä kuppikakkujen kuorruttamistekniikoista jonkinlainen video? Jätä siis kommenttia, mikäli videosta voisi olla jotakin apua!

Ääh, ärsyttävää! Olisin halunnut kuvista hieman erinäköisiä kuin mitä lopputulos nyt on, mutta näillä mennään nyt kuitenkin tällä kertaa! Pahoittelen!


KUPPIKAKUT (noin 12 normaalikokoista)
125g normaalisuolaista voita
1,75dl sokeria
3 kananmunaa
0,5dl perunajauhoja 
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
0,75dl sitruunamehua
yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori
0,5dl maitoa

VANILJAINEN VOIKREEMI (riittää noin 12 kuppikakkuun)
250g huoneenlämpöistä suolanta voita
2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2kpl mehukasta vaniljatankoa
3rkl maitoa
(elintarvikeväriä)

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi parin minuutin ajan. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita perunajauho, vehnäjauhoja, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehu, maito sekä kuivat aineet kevyesti vatkaten. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla. Laita muffinssipellille paperiset muffinssivuoat ja jaa taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12-18 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen avulla. Lisää hieman tomusokeria vaniljan siementen päälle leikkuulaudalle. Sekoita ja painele veitsen avulla vaniljan siemenet tomusokerin kanssa sekaisin. Näin saat siemenet erottumaan toisistaan. Lisää tomusokeri-vaniljaseos voin joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää pienissä erissä loppu tomusokeri koko ajan vatkaten. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Lisää lopuksi maito ja anna sekoittua tasaiseksi. Pursota tai levitä kuorrutetta veitsen avulla kuppikakkujen päälle.


RUUSUPURSOTUS
Aseta pursotuspussiin ruusutylla. Pursota tyllan kapeampi pää ylöspäin osoittaen ruusun terälehtiä. Aloita keskeltä ja etene reunoille päin. 

Vinkki!
Laita taikinaan enemmän sitruunan kuorta, mikäli haluat voimakkaan sitruunan maun. Reseptin sitruunan kuori määrällä sitruuna ei maistu voimakkaasti, vain pientä raikkautta antaen.



Huomio! Suuren roskapostitulvan vuoksi olen joutunut lisäämään kommentointi asetuksiin sanavahvistuksen. Toivottavasti te jatkatte kommentointia kuitenkin yhtä innokkaasti kuin ennenkin, sillä kommenttejanne on aivan mahtava lukea! Ja toivotaan myös, että uusilla asetuksilla ne ei toivotut kommentit jäisivät vähemmälle.

33 kommenttia:

  1. mua ainakin kiinnostas kyllä kaikki mahdolliset videot pursottamisesta, just tota ruusujuttua oon suunnitellu ite kokeilevani sitten joskus kun tosiaan uskallan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Lupaan, että kuorrutusvideota on luvassa kunhan kerkiän sen tekemään! :)

      Poista
    2. Mulla kans kiinnostais tuo pursotusviedo. Äiti kun osti sellasen pursottimen millä nimenomaan voi nuita ruusuja tehdä, mutta ei oikein ymmärretty miten sitä käytetään ja lopputulos oli sen mukanen :D

      Poista
  2. Määki oon ehdottomasti pursotusvideon kannalla! Tuo ruusu näyttää niin hirveen vaikeelta, etten usko että se on helppo, ennen kuin näen miten sen tekeminen tapahtuu. :D

    - Sonja

    http://sonyhilu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Tuo ruusupursotus vaatii vain oikean tekniikan löytämisen. Pari ensimmäistä kuppikakkua meni pieleen, mutta loput alkoivat onnistumaan jo paremmin!

      Poista
  3. Pursotusvinkkejä täälläkin kaipailtaisiin! :)

    VastaaPoista
  4. Joo pursotusvinkit ois mahtavia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että pursotusvideolle olisi kysyntää! Varmasti teen sellaisen :)

      Poista
  5. Pursotus video ois ihan mahtava apu! Ja just tosta ruusu pursotuksesta. Ja ois kiva tietää mistä tollasia tarvittavia tarvikkeita saa niinku tylliä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii joo ja tuli vielä mieleen et jos osaisit suositella jotain nettikauppoja mistä sais hyviä leipomistarvikkeita?:)

      Poista
    2. Voin laittaa myös ruusupursotuksesta videota varmasti! )

      Ja noista leivontatarvikekaupoista, perus pursotusteriä saa ihan esimerkiksi isommista marketeista keittiötarvikeosastolta. Stokkalla on laajempi valikoima, lisäksi ainakin Helsingissä Kokkipuoti sekä Chez Marius myyvät pursotusteriä.

      Mm. Confetilla, Bake ande Partylla, Leipurin Putiikilla on nettikaupat. Olen kerran tilannut Confeetista ja toimitus oli nopeaa! Toivottavasti näistä oli apua! :)

      Poista
  6. Videoa jooo! Tosi kauniita kuppikakkuja kyllä olet tehnyt!

    (itse vihaan noita sanavahvistuksia, etenkin koska niin usein luen ja kommentoin puhelimella ja se on aina jotenkin vaikeeta, mutta ymmärrän kyllä että pakko hillitä roskapostia yms) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vihaan kanssa sanavahvistuksia, mutta nyt oli pakko vaan laittaa ne päälle, jotta roskaposti vähenisi... :)

      Poista
  7. Onko sullakin tullut niitä ihme "mahtava postaus, todella kekseliästä, blaa blaa ja lopuks - Katso blogini: linkki"-tietty enkuks tuo..mulla on tullu niitä varmaan kolmekymmentä, ja voi hyvää päivää on ärsyttäviä:D

    Mutta itse postaukseen, mun mielestä kuvissa ei ollut mitään vikaa - aivan ihania kaikki <: Ja tuo ruusupursotus näyttää kyllä niin nätiltä! Saa varmaa olla aika vakaa käsi tuota tehdessä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just tollasia viestejä saan sähköpostiin, mutta blogin kommenteissa ne ei kuitenkaan näy. Nyt aloin saamaan viime päivinä tänne blogin kommentteihin näkyviin kaikkia ihme viestejä... Kokeillaan nyt tällä sanavahvistuksilla, jos viestien määrä vähenisi... :)

      Voi ihana kuulla, että pidät kuvista! Ei ne nyt kauheita oo, mutta olisin halunnu niistä vaan erilaisia :))

      Vakaata kättä tosiaankin tarvitaan! :)

      Poista
    2. Mulla tulee kans sähköpostiin, ja sitten jos kurkkaa kommenttiosion kohtaan "roskaposti", niin sieltähän ne löytyy.. Mistäköhän ihme sivuila ne päätyy meidän blogeihin? Joo toivotaan, että ne nyt katoais. Aika kummaa!

      Poista
  8. Tosi hienoja taas! Ja video ois kiva. ��

    VastaaPoista
  9. Vähä noi näytti tosi ihanalta ja herkullisilta! :) Olisi kiva saada se pursotusvideo ku itekkin haluaisin oppia noita tekniikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulla muuten instagramia mistä vois seurailla kans? :)

      Poista
    2. Itseasiassa mulla on instagram, mutta en päivitä sinne mitään. Oonkin ajatellut, että vaihtaisin sen blogin instagrammiksi! Ilmoitten siitä sitten täällä blogissa! :))

      Poista
    3. Joo toi kuulostaa hyvältä!! :)

      Poista
  10. Ihanan näköisiä ruusuja. Otan ohjeen talteen ja kokeilen itsekin jossain vaiheessa, kiitos!

    VastaaPoista
  11. Oi ihanaa jos tulis videota aiheesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos videolle olisi tarvetta! Teen sen mielelläni! :)

      Poista
  12. Tohon kuva arvoitukseen viitaten, niin oliskohan kuusi kättä, sillä yks pitäis pullosta kiinni, yks avais sitä pulloa ja yks ottais kuvan. :)

    Mutta olis kiva saada videota siitä, miten tuo pursotus tehtäis. :D

    VastaaPoista
  13. Oi tosi hienot ja onnistuneet pursotukset! :)

    http://jjustbbaking.blogspot.fi/

    VastaaPoista