30.8.2016

ITSE TEHDYT MYSLIPATUKAT

Näin tanskalaisen kondiittorin Mette Blomsterbergin valmistavan tv-ohjelmassaan herkulliselta vaikuttavia myslipatukoita, joita päätinkin kokeilla melkein samantien. Muokkasin reseptiä jonkun verran, jätin mm. sokerin pois ja vähensin voin määrää. Hunajan avulla patukat pysyvät hyvin koossa ja niihin tulee mukava tahmainen koostumus. Jos vain mahdollista, niin valitse muuten sellaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja, joihin ei ole lisätty sokeria tai muita säilöntäaineita. 

Patukat olivat todella hyviä ja kuten aikaisemmin mainitsinkin jo, niin koostumus oli ihana! Ei mitään tasaista mömmöä, vaan jokaisen raaka-aineen pystyi erottamaan, ja patukoissa oli paljon pureskeltavaa manteleiden ja siementen ansiosta. Reseptiin tulee muuten myös vaniljan siemeniä, enkä ois ikinä uskonut vaniljan sopivan niin hyvin näihin, nam! Reseptiä pystyy muokata vaihtamalla manteleiden tilalle esim. cashew-pähkinät tai viikunoiden tilalle taatelit. Kokeile rohkeasti käyttää omia lempimakujasi näihin!


MYSLIPATUKAT n. 6 kpl
50 g (kovaa) hunajaa
25 g normaalisuolaista voita
puolikas vaniljatanko

25 g auringonkukansiemeniä
25 g seesaminsiemeniä
35 g kuivattuja karpaloita
50 g kaurahiutaleita
50 g rouhittua tummaa suklaata
25 g pistaaseja tai kurpitsansiemeniä
25 g manteleita
35 g kuivattuja aprikooseja
50 g kuivattuja viikunoita

Valmista patukat: Mittaa hunaja ja voi kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes voi ja hunaja sulaa. Siirrä syrjään hetkeksi.

Mittaa isoon kulhoon auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet, karpalot, kaurahiutaleet ja rouhittu suklaa. Rouhi pistaasit, mantelit, aprikoosit ja viikunat pieneksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.

Kaada hunaja-voiseos ainesten päälle ja sekoita hyvin. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita toinen leivinpaperi massan päälle ja painele käsillä tiivis suorakaiteen muotoinen levy, joka on noin 1cm paksu. Tärkeää on painella levy todella tiiviksi! Paista 150 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sen jälkeen mielellään vielä jääkaappiin, jotta leikkaaminen on helppoa.

Leikkaa kylmettynyt levy patukoiksi. Suosittelen säilyttämään valmiita patukoita jääkaapissa.
















6 kommenttia:

  1. Nämä menee seuraavaksi testauslistalle! Kokeilin juuri tehdä itse mysliä ja innostuin niin, etten varmaan tule kaupan valmiita enää ostamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Mulla on käynyt melkein toi sama, omatekemä on niin hyvää! :)

      Poista
  2. Onpa maukkaan näköisiä! Pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Tita, kerro ihmeessä mitä sä pidit. Mä ainakin tykkäsin näistä :)

      Poista
  3. Testaukseen menee meilläkin. Niin on ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihania! Kuivatut karpalot tuovat raikkautta ja tumma suklaa maistuu mukavasti! :)

      Poista