10.10.2016

LEIVONTABLOGGAAJAILTA 2016 JA VOITTOKAKKU


Yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa leivoin kakun leivontabloggaajien Candy Land -teemaiseen illanviettoon. Annin Uunissa, Dr. Sugar ja Kakkukatri olivat järjestäneet toistamiseen upean illan tällä kertaa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa syyskuun alussa. Tarjolla oli ihania pieniä suolaisia suupaloja, paljon juotavia unohtamatta teeman mukaisesti notkuvia karkkipöytiä. Jälkkäripöydän kakuista vastasi tällä kertaa minä ja neljä muuta bloggaajaa. Olimme saaneet kutsun illassa järjestettävään #paraskakkuikinä -kilpailuun ja voitte vain arvata, että pöytä täyttyi toinen toistaan upeammista kakuista! Dr. Oetker oli sponsoroimassa itse iltaa ja kilpailua ja saimme testiin mahtavia tuotteita ja uutuuksia, joista mainitsen kohta tarkemmin. 
Illan aikana vieraat äänestivät omaa suosikkiaan kakun maun ja ulkonäön perusteella, vieraiden ottamia kuvia voit käydä katsomassa Instagramissa: #paraskakkuikinä ja #leivontablogggaajailta. Kilpailun voittaja sai huikean 300 e lahjakortin Kokkipuotiin. Suurena yllätyksenä kakkuni julistettiinkin illan päätteeksi voittajaksi. Wow, ihan mahtavaa! En olisi ikinä uskonut muiden upeiden ja taidokkaiden kakkujen rinnalla, että juuri mun kakku olisi voittaja! 

Saimme täysin vapaat kädet toteuttaa kilpailukakku teeman mukaisesti #paraskakkuikinä. Täytyy myöntää, että aluksi päässä löi hiukan tyhjää, kun mahdollisuuksia oli oikeastaan rajattomasti. Lähdin kuitenkin suunnittelussa liikkeelle omista lemppareistani, eli suklaasta ja macaronsseista. Pidän tosi paljon yhdestä mun suklaakakkupohjasta, joka on samalla pehmeä, mehevä ja tarpeeksi kiinteä näyttävän kakun valmistamiseen, joten se oli varma valinta pohjaksi. Maustoin taikinan vielä Dr. Oetkerin luontaisella vaniljasokerilla! Täytteeseen halusin ehdottomasti laittaa myös suklaata, mutta sen rinnalle halusin toiseksi täytteeksi jotakin marjaisaa tuomaan raikkautta. Päädyin mustaherukkaan, sillä ajattelin sen vahvan ja kirpeän maun toimivan suklaan kanssa täydellisesti! 

Leivontabloggaajaillan tarjottavia:
Mahtava kakkupöytä!


Leivoin ennen kilpailua yhden koekakun, jossa testasin maun ja rakenteiden toimivuuden. Samalla yritin miettiä kuorrutetta ja koristeita, mutta hyvät ideat oli siinä vaiheessa melkoisen hukassa. Lyhkäisyydessään sain ajatuksen marmoroidulla tai liukuvärjätyllä voikreemillä kuorrutetusta kakusta ja kokeilinkin useampaa erilaista voikreemin kuorrutustapaa kakkuun. No, lopputulos ei nyt ollut lähellekkään hyvän näköinen.  Olin kuorruttanut koekakun aina vain uudestaan ja uudestaan ja kaapinut edelliset voikreemit aina alta pois. Loppujen lopuksi en saanut koekakun avulla lainkaan selvyyttä kakun ulkonäköön, oikeastaan sen tuoma epävarmuus sotki mun suunnitelmia entisestään. Miksiköhän sitä aina haluaa kokeilla jotain uutta silloin kuin pitäisi varmasti onnistua? Joka kerta mä lupaan itselleni, että tää oli vika kerta, mutta aina huomaan olevani samassa tilanteessa yhä uudestaan :D Kuulostaako tutulta?

Olin päättänyt käyttää kaikesta huolimatta voikreemiä ja loppujen lopuksi kaikki menikin hyvin ja olin kilpailukakun ulkonäköön melkoisen tyytyväinen. Sain tehtyä kauniin värisen liukuvärjäyksen huolella kakun pintaan Dr. Oetkerin Gel colours punaisella geelivärillä. Tavoitteenani oli pitää kakku yksinkertaisena ja selkeälinjaisena samalla tuoden eri tekniikoita esiin. Itse olin kakkuun viimein todella tyytyväinen!

Leivoin monta pellillistä erikokoisia macaron-kuoria, jotka värjäsin Dr. Oetkerin Gel colours geeliväreillä. Värit soveltuvat loistavasti macaronsseihin, sillä niiden geelimäinen koostumus ei tehnyt taikinasta liian löysää. Paketissa tulee punainen, keltainen ja sininen väriaine, joita yhdistelemällä loin kauniita lilan, vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen sävyjä macaron-kuoriin.

Sain idean kiinnittää osan kukista ja kukan terälehdistä sokeriliemellä suoraan macaron-kuoriin. Niistä tuli mun mielestä todella kauniita ja aion ehdottomasti koristella macaronssit toisenkin kerran kukkien ja siirapin avulla!






Tällä reseptillä kakusta tulee todella korkea ja näyttävä. Halutessasi voit puolittaa suklaatäytteen reseptin, jolloin saat yhden täytekerrokset suklaata ja yhden mustaherukkaa. Paista tuolloin myös kakkupohja yhdessä vuoassa ja leikkaa valmis pohja kahteen täytekerrokseen.

POHJA (halk. 16-18cm)
4 kananmunaa
130 g tummaa suklaata
100 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
1,33 dl sokeria
1,33 dl vehnäjauhoja
0,33 dl kaakaojauhetta

SUKLAATÄYTE
300 g maitosuklaata
2 kpl Dr. Oetker liivatelehteä
300 g ranskankermaa
3 dl vispikermaa

MUSTAHERUKKATÄYTE
2 dl mustaherukoita (pakaste) + 2 rkl vettä
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
0,25-0,5 dl tomusokeria

VOIKREEMI
250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
5 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

KOSTUTUS
maitoa

MACARONSSIT
Taikinan värjäämiseen Dr. Oetker Gel colours geelivärejä
täyttämiseen ylimääräistä voikreemiä, johon on sekoitettu sulaa valkosuklaata

SOKERISIIRAPPI
yksi osa vettä
yksi osa sokeria

syötäviä kukkia

Valmista pohja: Vuoraa kaksi samankokoista irtopohjavuokaa (halk 16-18cm) leivinpaperilla.  Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen. Lisää myös jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen, älä sekoita liikaa, sillä kuivat aineet lisätään vielä taikinaan.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinan joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina tasaisesti molempiin vuorattuihin vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Pohjat ovat valmiita, kun kokeilutikkuun jää pari taikinan murusta (älä paista pohjaa kuivaksi). Anna pohjien jäähtyä. 

Valmista suklaatäyte: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa ranskankerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sulatettu jäähtynyt suklaa joukkoon. Kuumenna pari ruokalusikallista vettä ja sulata lionneet liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana ranskankerma-suklaaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kevyeksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon. (Liivate ei ole pakollinen, sillä suklaa jähmettää täytteen melko hyvin. Etenkin korkeassa kakussa liivate kuitenkin jämäköittää täytteen kestäväksi)

Valmista mustaherukkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita mustaherukat kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä mustaherukoita hiljalleen kunnes ne ovat pehmenneet (noin 2 min). Paseeraa mustaherukat siivilän läpi. Purista lionneista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita ne kuumaan siivilöityyn mustaherukkaseokseen. Jätä jäähtymään. Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa tuorejuusto, vaniljatahna ja tomusokeri keskenään. Sekoita jäähtynyt mustaherukkaseos tuorejuustovaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi vielä kermavaahto joukkoon.

Kakun kokoaminen: Vuoraa pohjan kokoinen irtopohjavuoka kelmulla ja jatka reunoja korkeammaksi esim. reunakalvon avulla. Halkaise jäähtyneet kakkupohjat kahtia. Laita vuokaan ensimmäinen pohja ja kostuta maidon ja Dr. Oetker vaniljasokerin seoksella. Levitä pohjan päälle puolet suklaatäytteestä. Paina toinen pohja kevyesti päälle ja kostuta. Lisää mustaherukkatäyte ja sen päälle uusi pohja. Kostua jälleen. Kaada loput suklaatäytteestä ja paina viimeinen pohja varovasti päälle. Kostuta vielä se. Peitä kakun pinta kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Kumoa hyytynyt kakku varovasti tarjoiluastialle tai kakkupahvin päälle. Poista kelmut ja vuoan reunat. 

Voikreemi: Vaahdota huoneenlämpöistä voita usean minuutin ajan. Lisää tomusokeria desi kerrallaan koko ajan vatkaten keskinopeudella. Anna koneen käydä kunnes vaahto on vaaleaa ja tasaista. Värjää osa voikreemistä punaisella elintarvikevärillä. Levitä vaaleaa kreemiä kakun pintaan ohuesti. Laita kakku jääkaappiin kunnes kreemi on jähmettynyt. Levitä nyt päälle sekä vaaleaa, että värjättyä kreemiä paksuiksi kaistaleiksi kakun reunoille ja päälle. Tasoita pinta raapalla tai palettiveitsellä. Laita kakku jälleen jääkaappiin jähmettymään.

Asettele täytetyt macaronssit kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa sokerilientä varten. Aseta syötävä kukka macaronssille ja töpöttele siveltimen avulla varovasti jäähtynyttä sokerilientä, jotta kukka kiinnittyy macaronssin pintaan. Voit kiinnittää sokeriliemen avulla myös yksittäisiä terälehtiä. Itse kiinnitin sokeriliemellä osan kukista ja osaan en laittanut lainkaan sokerilientä, jotta ne jäisivät enemmän koholle.

Dr. Oetkerin yhtenä uutuustuotteena on Bourbon-vaniljaa sisältävä vaniljatahna. Voitteko kuvitella miten innoissani olin tästä tuotteesta? Tuubista tuli aivan uskomattoman voimakas aidon vaniljan tuoksu. Halusin käyttää vaniljatahnaa ehdottomasti mustaherukkatäytteeseen, laitoin täytteen joukkoon teelusikallisen tahnaa ja mustat vaniljansiemenet valtasivat täytteen! Pieni määrä vanljatahnaa riitti tuomaan aivan uskomattoman paljon makua mustaherukan rinnalle. Muita uutuuksia ovat esimerkiksi paistonkestävä vaniljakreemi ja suklaiset kakunkuorrutteet.
Tarpeeksi kauan vaahdotettu voikreemi on sileää, tasaista ja väriltään todella vaaleaa.

Tasoitin kakun ensin ohuella kerroksella voikreemiä, jonka jälkeen tein kakkuun raitoja vaaleanpunaisesta ja vaaleasta voikreemistä.


Tässä vielä muiden osallistujien kakut. Kakkumonsterin upea Coca Cola -kakku! En ollut ainut joka luuli kakun olevan oikea pullo. Vieressä myös Tekilas Bakeryn kaunis minttuinen suklaakakku.
Pikkumurusia -blogin herkullisen karhunvatukka-suklaakakku. Pullahiiren leivontanurkan Taru oli koristellut oman suklaakakkunsa kauniisti ruusupursotuksilla ja suklaalla.




Dr. Oetkerin uutuustuotteet ovat kaupoissa nyt lokakuun alusta lähtien.

Yhteistyössä Dr. Oetker.



5 kommenttia:

  1. Siis tuorejuusto-kermatäytettä uskaltaa pitää yön yli huoneenlämmössä? Tätä en tiennytkään, mutta aina oppii uutta. �� on kyllä ollu hyvät tarjoilut ja ihanan näköisiä kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jääkaapissa sen on tarkoitus olla, ei tuorejuusto-kermatäyte säily huoneenlämmössä :) Tarjoilut oli kyllä herkulliset!

      Poista
  2. Upeita kakkuja! Oliko sinne pyydetty tekemään noin huisin korkeat kakut vai onko se sattumaa että kaikki kakut olivat korkeita? Paitsi tietty tuo kokispullo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen sai itse päättää täysin millaisen kakun tekee :) olikin yllättävää, että melkein kaikki tekivät korkean kakun, ja sen lisäksi melkein kaikki kakut olivat sisältä sattumalta suklaisia :) veikkaan, että kakut oli näyttävyyden takia korkeita, ainakin itse halusin tehdä kakusta normaalia korkeamman :) kirjoitin reseptin alkuun, että halutessaan kakun voi tehdä hiukan matalampana :)

      Kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. You have your own uncommon emerge rising appraisals showed up on a lessen arrange as that of perusers from around the world. Ace completes and talk can correspondingly be seen on various bits of international news. You can investigate for after essayists and masters from around the world at whatever call attention to getting dealt with is immaculate. https://mediosindependientes.org/

    VastaaPoista