10.5.2016

SOKERIN VÄRJÄYS (video)

Moro! Tänään tiistaina saatte nopean vinkin videon kera, jossa opitte värjäämään sokeria geelimäisillä elintarvikeväreillä. Viime viikolla vierailin Dansukkerin Pienessä Sokeritehtaassa Torikortteleiden pop up-tilassa. Meille bloggaajille oli järjestetty mahtava ilta karkkityöpajassa Kondiittori Melina Aounin opissa. Valmistimme mm. vaahtokarkkeja ja tikkunekkuja. Maistoin siellä ehkä herkullisimpia vaahtokarkkeja ikinä, makuina oli mm. passionhedelmää ja mustikkaa! 

Pyöriteltiin valmiit vaahtokarkit värjätyssä sokerissa, joka oli itselleni täysin uusi juttu. Oli mahtavaa oppia, jotakin uutta!  Lusikan kärjellinen geelimäistä elintarvikeväriä pussiin ja sokerit perään. Sitten vain vaivataan hetken aikaa ja lopputulos on mahtava. Voit värjätä sokeria kaikissa sateenkaaren väreissä., ydistämällä esimerkiksi pinkkiä ja sinistä saat violettia! Tärkeintä on käyttää tosiaan geelimäistä väriä nestemäisen sijaan, jotta sokerin rakenne ei kärsi. 

Ripottele värjättyä sokeria kuppikakkujen ja kakkujen päälle tai pyöritä itse tehdyt vaahtokarkit ja marmeladit siinä. Kidesokerin sijaan voit käyttää myös raesokeria!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö! Vihreää ja keltaista yhdistämällä syntyy helposti tuollainen neonväri :)

      Poista