14.5.2016

LÄMMIN MUSTIKKA-RICOTTAKAKKU

Olen mukana Indiedaysin ja SAGAn yhteistyössä, jossa pääsen esittelemään teille leivinpaperin monipuolisuutta leivonnassa. Mä käytän leivinpaperia ihan jatkuvasti: vuoraan sillä kakkuvuoat, käytän pursotuspussina tai uunissa suojaamassa kakun pintaa. Monesti kuvaan leivonnaiset myös leivinpaperin päällä. Tässä postauksessa esittelen teille muitakin vinkkejä, siitä miten leivinpaperia voi hyödyntää kokkailuissa. SAGA Leivinpaperi on älyttömän kestävää, hyvälaatuista ja turvallista käyttää. Pointsit myös tuotteen kotimaisuudesta!

Leivoin mehevän ricottakakun, joka muistuttaa täyteläisellä koostumuksellaan jopa hieman juustokakkua! Ricottajuusto on kakun mehevyyden salaisuus ja makua kakkuun tuovat mustikat ja sitruuna. Keväällä ja kesällä sitruunasta tulee aina yks mun lemppari, sitä on ihana käyttää leivonnassa antamassa raikkautta ja makua. Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan vielä hieman lämpimänä, tuolloin kakun mehevä rakenne ja maut tulevat parhaiten esiin. Täydellistä kesällä itse poimituista mustikoista valmistettuna ja kermavaahdon kanssa herkuteltuna! 

ricottakakku, mustikka, sitruuna
Paistoin kakun halkaisijaltaan 18cm vuoassa, jolloin kakusta tuli melko korkea ja se paistui reilun tunnin uunissa. Voit valmistaa kakun myös laakeampaan vuokaan, mutta tarkkaile tuolloin paistoaikaa tarkemmin. 

POHJA (vuoan halk. 18cm) 
100g huoneenämpöistä voita 
1d sokeria
2 munaa
250g ricottajuustoa
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
kahden (luomu)sitruunan kuori
noin 100g (pakaste)mustikoita + perunajauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kanamunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää lopuksi myös ricottajuusto hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 18cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle mustikoita ja painele lusikan avulla niitä myös syvemmälle taikinaan. Mikäli käytät pakastemustikoita pyöräytä ne perunajauhossa ennen kakkuun laittoa. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kakku on kypsä, kun kokeilutikkuun jää enää pari murusta. Anna kakun jäähtyä vartin verran, ennen vuoan irroittamista. Kakku saattaa hieman painua kasaan jäähtyessään. Viimeistele tomusokerilla ja herkuttele lämpimänä kermvaahdon kera! 
Taittele leivinpaperin palanen ensin puoliksi ja siitä puoliksi jne. Mittaa vuoan keskikohdasta reunaan ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois (kuvan mukaisesti). Näin saat täydellisen kokoisen leivinpaperiympyrän peittämään vuoan pohjan.

Nokareella voita saat leivinpaperisuikaleet pysymään hyvin vuoan reunoissa kiinni.

Leivinpaperista voi leikata helposti kuvoita, joita käyttää sabluunan tavoin esimerkiksi tomusokerin kanssa! Kesäisen kuvion saat leikkaamalla terälehtiä ja asettamalla ne kukan muotoon.
Laita leivinpaperipala raastimen ja sitruunan välin. Raastaessasi sitruunan kuorta raaste jää leivinpaperiin, eikä jumitu raastimeen.

Vielä viimeinen erittäin kätevä vinkki! Kuinka monta kertaa sulla on roiskunut kermat vaahdotusvaiheessa pitkin juhlapöytäliinoja tai verhoja? En oo ehkä ainut jolle on tapahtunut noin. Enää ei kuitenkaan tapahdu, sillä leivinpaperilla saa suojattua todella nerokkaasti roiskeet. Leivinpaperipalaseen tehdään keskelle viilto, josta vatkaimet mahtuvat läpi.

Kiitos SAGA


  









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti