31.5.2016

MANSIKKA-VANILJALEIVOKSET

Halusin tehdä jotain herkkua mansikoista, vaniljasta ja murotaikinasta. Sellaisia leivoksia, jotka sopisivat täydellisesti ihanaan aurinkoiseen kesäpäivään. Lopputuloksesta tuli todella onnistunut, eikä aikaakaan kulu keittiössä, kuin alle 30 minuuttia! 

Yksinkertaisuudessaan leivonnaiset koostuvat mureasta pohjasta, vaniljaisesta täytteestä ja mansikoista, hyytelösokerista tehty kiille kruunaavat herkun. Niin täydellinen kesäherkku! Näistä saa tosi kauniita pursottamalla täytteen tähtityllalla pohjien päälle. Pohjan joukkoon voit halutessasi raastaa tekovaiheessa myös sitruunankuorta antamaan vielä lisämakua. Herkuttele leivokset saman päivän aikana, jolloin pohja on murea tai seuraavana päivänä, jolloin pohja on hieman pehmeämpi.


POHJA
100g normaalisuolaista voita
0,75dl tomusokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
(pari ruokalusikkaa vettä)

TÄYTE
4dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa (valio)
tomusokeria
Vaniljasokeria

KORISTEEKSI
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria

Valmista pohja. Kuutioi kylmä voi ja laita kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa. Sekoita lusikalla tai sormin tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Jatka sekoittamista kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa tilkka vettä,  taikina saa kuitenkin jäädä hieman murumaiseksi. Jaa taikina noin kahdeksaan osaan. Puristele palat palloiksi ja litistä varovasti sormin tai kaulimen avulla ohuiksi levyiksi ympyrän muotoon. Paista 225 asteessa noin 3-5 minuutia kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä reunoilta.

Valmista täyte pohjien jäähtyessä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon vaniljarahka. Maista tarvittaessa vielä vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Lusikoi vaahto purostuspussiin yhdessä tähtityllan kanssa. Pursota täytettä jäähtyneiden pohjien päälle. 

Halkaise mansikat ja asettele täytteen päälle. Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele hieman jäähtynyttä seosta sudilla mansikoiden pintaan. Nauti!


    





1 kommentti:

  1. Great post! Thank you for it! Here on http://samsec.fi/kameravalvonta/ is a lot of information about CCTV and other services.

    VastaaPoista