21.6.2016

MOKKABEBET


Hellou! Mun on pitänyt jo pitkään valmistaa mokkabebejä ja nyt sain siihen loistavan tilaisuuden. Vietimme menneellä viikolla Annin Uunissa -verkkokaupan avajaisia, josta sain mukaani Mimis versojen syötäviä kukkia, ne olivat juuri täydellisiä koristamaan mun bebe-leivoksia. Tein pohjat minimuffinssivuokiin ja täytteeksi laitoin suussa sulavaa mokkakreemiä. Ihan täydellistä. Täytyy ehdottomasti kokeilla vielä niitä perinteisiä vaniljalla maustettuja bebejäkin, sillä näistä mokan makuisista tuli ainakin tosi maukkaita. 

Tykästyin myös näiden pieneen kokoon, juuri sopiva parin suupalan herkku! Mä laitoin joidenkin bebe-leivosten pinnalle koristeeeksi tuoreen vadelman ja se olikin tosi kiva lisä raikastamaan melko makeaa täytettä. Halutessasi voitkin lisätä vadelman jokaisen bebe-leivoksen sisälle, jolloin saa kivan yllätyksen haukatessa leivosta. 
noin 24kpl minimuffinssipeltiin tehtynä

POHJA
200 g murotaikinaa

TÄYTE
200 g maitosuklaata
125 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
0,5 dl vahvaa kahvia (jäähtynyttä)
noin 4 rkl tomusokeria

KUORRUTUS
3 dl tomusokeria
1tl kaakaojauhetta
noin 3-4 rkl vahvaa kahvia

Pohja: Voitele ja vehnäjauhota minimuffinssipellin kolot. Kaulitse murotaikina ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla tai lasin avulla sopivia paloja. Painele palaset kevyesti pellin koloihin. Laita jokaiseen koloon leivinpaperin palaset ja lusikoi esim. raakaa riisiä tai herneitä painoksi. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 6-10 minuuttia kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä.

Täyte: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vaahdota huoneenlämpöistä voita hetki vatkaimella. Lisää kahvi ohuena nauhana voin joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa parissa erässä. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on kovaa ja tasaista. Makeuta lopuksi tomusokerilla oman maun mukaan. Voit laittaa valmiin kreemin jähmettymään hetkeksi jääkaappiin, jos se tuntuu liian pehmeältä.

Tytä pohjat jähmettyneellä kreemillä. Voit käyttää apuna pientä veistä tai palettiveistä, jotta saat täytteen kauniisti pohjien päälle. Laita täytetyt pohjat jääkaappiin, jotta niiden pinta kovettuu (pakastimessa voi riittää muutama minuuutti).

Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää kahvia joukkoon kunnes kuorrutus on valuvaa. Dippaa jähmettyneiden leivosten kreemipinta kuorrutteessa. Viimeistele syötävillä kukilla ja tuoreilla vadelmilla. Laita jääkaappiin jähmettymään.






   






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti