25.6.2016

KEKSITIKKARIT (leivontavideo)

Millä kaikella te ootte herkutellut nyt juhannuksena? Meillä herkuteltiin kauniilla ja herkullisilla keksitikkareilla. Sain Unelmakakut.fi -verkkokaupasta La Dolcetterian keksitikkarivuoan sekä värikkäitä Wonder Melts -nappeja kuorruttamista varten. Tuolla tikkarivuoalla tulee aivan ihania kesäisiä kukka- ja perhostikkareita ja vuoan mukana tulee vielä tukevat puiset tikutkin, joita voi käyttää useampaan kertaan. 

Tikkareita varten tein sitruunalla maustetun murotaikinan. Jos et halua tehdä taikinaa itse, niin sekoita kaupan sulaneeseen valmistaikinaan sitruunan kuorta. Voin sanoa, että raikastaa todella kivasti taikinan makua! Tikkarivuoan kolot ovat yllättävän syvät, minkä ansiosta kekseistä tulee paksut ja mehukkaat. Taikina itsessään ei ole hirveän makea, sillä suklaakuorrutus tuo kekseihin tarvittavan makeuden.

Wonder Melts -suklaanapit ovat tarkoitettu esimerkiksi pikkuleipien tai kakkutikkareiden kuorruttamiseen. Niitä löytyy eri väreissä, jopa puhtaan valkoisena, lisäksi värejä saa lisää sekoittamalla nappeja keskenään (pinkki+keltainen=oranssi). Huomioi koristellessasi pikkuleipiä, että sulatettuna kuorrutenapit kovettuvat melko nopeasti. Yksi hyvä keino on laittaa sulaneet kuorrutenapit pursotuspusseihin ja pitää niitä lämpimässä vedessä, jotta ne eivät pääse jähmettymään kesken kuorruttamisen.


Katso videolta, miten valmistus  sujui:

POHJA
225 g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
1 dl tomusokeria
2 kananmunaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

yhden sitruunan kuori

KORISTELU
Wonder Melts -nappeja

Valmista pohja: Pilko voi ja laita kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa. Vaahdota sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jauhot ja sitruunan kuori kevyesti vatkaimella vatkaten. 

Ota taikinasta paloja ja painele tikkarivuoan koloihin. Paina puutikut taikinaan ja peitä ne hyvin taikinalla (katso video kohta: 0.40). Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes ne tuntuvat kiinteiltä ja ovat saaneet reunoilta hieman väriä. Anna jäähtyä 10 min ja siirrä sitten keksitikkarit jatkamaan jäähtymistä ritilälle.

Kuorruta tikkarit: Sulata eri värisiä Wonder Melts -nappeja ja levitä tai pursota keksien pintaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ja herkuttele.

Postauksen tuotteet saatu: Unelmakakut.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti