7.6.2016

SUKLAISET KAURAKEKSIT (G)

Kokeilin yhtenä iltana vähän extempore tehdä gluteenittomista kaurajauhoista keksejä. En oikein osaa päättää muistuttavatko nämä enemmän meheviä cookieseja vai rapeampia keksejä, mutta ihan sairaan hyviä nämä ovat! Tietenkään kaurajauhosta ei tule samanlaista sitkoa, minkä vehnäjauho tuo oikeisiin cookieseihin, mutta paistoaikaa vaihtemalla voit muokata näistä kuitenkin juuri haluamasi laisia. Eli saat mehukkaan ja täyteläisen sisuksen paistamalla niitä vain hetken aikaa, jolloin ne muistuttavat hiukan enemmän cookieseja tai paistamalla ne aivan kypsiksi ovat ne enemmänkin rapeita keksejä. 

Maku on aivan taivaallinen, ne maistuvat aivan kaurakekseiltä, joiden seassa on suklaahippuja <3 Nämä maistuvat varmasti ihan jokaiselle!



Keksit ovat melko hauraita uunista tultuaan, joten on tärkeää antaa niiden jäähtyä kunnolla! 

GLUTEENITTOMAT KEKSIT (10-12kpl) alle 30 min

50g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
0,5dl fariinisokeria
kananmuna
2,5dl gluteenittomia kaurajauhoja (voit jauhaa itse kaurahiutaleet monitoimikoneessa/tehosekoittimella)
0,5tl ruokasoodaa
3rkl maitoa
0,75dl suklaahippuja + keksien pinnalle

Valmista keksit vatkaamalla voi ja fariinisokeri vatkaimella sekaisin. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kaurajauhot ja ruokasooda keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää myös maito ja suklaahiput. Vatkaa tasaiseksi. Laita lusikan avulla leivinpaperille pellin päälle pieniä nokareita ja paina niitä hieman litteämmiksi. Jätä hieman leviämisvaraa. Lisää pintaan halutessasi vielä suklaahippuja. 

Paista 175 asteessa noin 5-7 minuuttia, jos haluat keksien jäävän sisältä pehmeiksi. Tuolloin keksit ovat uunista otettaessa todella pehmeitä pinnalta, mutta kovettuvat jäähtyessään. Miköli haluat taas rapeampia keksejä, niin paista noin 10 minuuttia. 

Liu'uta leivinpaperi pois pelliltä, jotta keksien kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä pari minuuttia ja siirrä sitten lastan avulla varovasti keksit ritilälle jatkamaan jäähtymistä. Anna jäähtyä täysin, jotta keksit pysyvät paremmin kasassa.


Emman makeat piirakat -kirjan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti, joten tarkistathan sähköpostisi :)

   





2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana gluteeniton resepti, herkullisen näköisiä keksejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanelitytön kakkuparatiisi :) yllätyin itsekin miten hyviä gluteenittomia keksejä näistä tuli!

      Poista