5.6.2016

LISÄÄ YO-KAKKUJA

Tässä lupailemani toinen postaus liittyen valmistujaistarjoiluihin. Tosiaan, toisiin juhliin lähtivät hennon vaalean sinisellä sokerimassalla värjätty kakku yksinkertaisin kukkakoristein ja yo-lakilla. Sen lisäksi tein mehevän suklaakakun ja macaronsseja. 

Alla olevan kakun täytteenä oli raikasta rahka-kermavaahtoa ja itse keitettyä mansikkahilloa sekä tuoreita mansikoita. Maustamaton rahka on muuten kiva lisä kermavaahdon joukossa, se raikastaa kakkua todella paljon!


Suklaakakkuun laitoin toiveesta maitosuklaatäytettä ja tumma suklaatäytettä sekä itse keitettyä vadelmahilloa. Helpon, kauniin ja näyttävän koristuksen saat aikaiseksi valkosuklaalla ja tuoreilla marjoilla. Etenkin lämpimillä ilmoilla valkosuklaasta tehdyt lastut ym. koristeet saattavat sulaa kakun päällä, joten tälläiset sulatetusta suklaasta tehdyt kuviot kakun pinnalla toimivat paremmin :)

Viimeisenä vielä kuvaa värikkäistä macaronsseista. Tein macaronssit italialaiseen marenkiin, tästä painamalla pääset videotutoriaaliin. Macaronssien täytteenä oli sitruunatahnalla maustettua tuorejuustoa. Jos haluat tehdä erivärisiä macaronsseja samasta erästä, niin jaa valmis massa eri kulhoihin. Sekoita massaa mahdollisimman vähän ennen värien lisäämistä, jotta saat sekoitettua värit ennen kuin massa on muuttunut turhan löysäksi liiallisen sekoituksen vuoksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti