16.8.2016

MOKKATRYFFELIJÄÄTELÖ (ILMAN JÄÄTELÖKONETTA)

Lupailin edellisessä jäätelöpostauksessa kokeilla maitosuklaatryffelijäätelön lisäksi mokkatryffelijäätelöä ja niimpä mä kokeilin sitä. Tuo edellinen jäätelöresepti sai paljon kehuja multa ja myös teiltä lukijoilta ja veikkaankin, että tykkätte myös tästä :) Joku oli kokeillut myös pätkisjäätelöä samalla reseptillä ja lopputulos taisi olla maistuvaa, sitä mäkin haluan ehdottomasti kokeilla! Jäätelömassa valmistuu kondensoidusta maidosta ihan hujauksessa ilman jäätelökonetta.

Mokkatryffeleistä tehtynä jäätelö ei ollut aivan yhtä äkkimakeaa kuin maitosuklaaversio, vaikka makeutta riittää silti. Jäätelössä yhdistyy suklaisuus ja hento kahvin maku, vaikka et olisikaan kahvin ystävä, niin kokeile rohkeasti tätä. En voi tarpeeksi hehkuttaa jäätelön täyteläistä ja silkkistä koostumusta, täydellistä jokaisella lusikallisella!




JÄÄTELÖ (noin 1,5 litraa valmista jäätelöä)
350g  mokkasuklaatryffeleitä (esim. Brunberg)
1dl kuohukermaa
1prk (397g) huoneenlämpöistä kondensoitua maitoa (makeutettu)
5dl vispikermaa
teelusikan kärjellinen sormisuolaa

PINNALLE
mokkasuklaatryffeleitä

Jäätelö: Pilko suklaatryffelelit pieneksi ja laita kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Jätä jäähtymään huoneenlömpöiseksi. Sekoita kondensoitu maito jäähtyneeseen suklaaseokseen vispilän avulla. Vatkaa sitten vispikerma kevyeksi vaahdoksi (vaahto saa jäädä todella löysäksi, jotta jäätelön koostumuksesta tulee oikea. Kun vaahtoon jää ekat huiput näkyviin, se on valmista). Kääntele kermavaahto muun massan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon sormisuolaa pieni määrä kerrallaan. Maistele jäätelömassaa, jotta saat suolan määrän mieluiseksi. Kaada massa pakastuksen kestävään rasiaan/astiaan.

Pilko pinnalle tulevat suklaatryffelit pieneksi ja ripottele pinnalle. 

Pakasta mielellään yön yli (vähintään 6 tuntia) Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön paria minuuttia ennen tarjoilua, jolloin rakenne on ihanan pehmeä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti