2.8.2016

MUSTIKKA-KAURAPAISTOS

Oli pakko tulla päivittelemään vielä yksi mustikkaresepti. Tein tässä jo jokunen viikko sitten ihan super nopeeta mustikkapaistosta tuoreista mustikoista. Mustikoita vuoan pohjalle ja pintaan murukuorrutus, uunista tullessaan tuoksu on huumaava ja rapean murukerroksen alta paljastuu mehevää mustikkaa! 

En lisännyt mustikoihin lainkaan tärkkelystä sitomaan ylimääräistä nestettä, sillä halusin nimenomaan, että mustikoista irtoava neste toimisi kastikkeena vaniljajäätelölle. Tääkin herkku samoin kuin muut marjapiiraat on vaan ihan parhaita vaniljajäätelön kanssa herkuteltuina!




MUSTIKKA-KAURAPAISTOS (vuoan halk 18-20cm)
4 dl tuoreita mustikoita
50 g normaalisuolaista kylmää voita
0,5-0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita

Kaada mustikat uunivuoan pohjalle (halk. 18-20cm) Pilko voi pieneksi ja lisää joukkoon sokeri (määrä riippuu mustikoiden happamuudesta), vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele valmis muruseos mustikoiden päälle vuokaan. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti