23.8.2016

OMENASOSE MIKROSSA

Blogi alkaa pikkuhiljaa täyttymään omena- ja luumuresepteistä, ainakin pariakin erilaista piirakkaa olisi luvassa tulevien viikkojen aikana. Aloitetaan kuitenkin tällä helpolla ja nopealla mikrossa valmistettavalla omenahillolla, tai tämä on ehkä itseasiassa enemmän omenasoseen kaltaista. Aikaa tehän menee noin vartin verran ja sitten onkin jo valmista! Itse en huomaa ainakaan mitään eroa maussa tai koostumuksessa oli hillo tehty sitten liedellä tai mikrossa, ainut ero on oikeastaan se, että mikrossa sose valmstuu hiukan nopeammin.

En käytä tässä juurikaan sokeria, joten sose on melko hapanta tietysti hieman lajikkeesta riippuen. Meidän toisen puun omenat on happamampia mitä toisen, joten mä tykkäänkin yhdistellä molempineri lajikkeita tasapainoittamaan toisiaan. Yhdellä lajikkeellakin pärjää toki hyvin :) Omenasose säilyy pakkasessa useita kuukausia. Sitä on helppo pakastaa pakasterasioissa tai pienissä pusseissa, jolloin yhden annoksen saa otettua aina kerrallaan pakkasesta sulamaan. 

Niin ja jos et jostain syystä halua valmistaa omenasosetta mikrossa, toimii sama resepti myös liedellä tehtävään soseeseen.

OMENASOSE
noin 15-20 pientä/keskikokoista omenaa
noin 1 dl vettä
0,25 dl taloussokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Kuori omenat ja poista keskustat. Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita palaset laakeaan mikron kestävään vuokaan/astiaan. Lisää loput ainekset omenien joukkoon. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 10 minuuttia aina kaksi minuuttia kerrallaan välillä sekoitellen. Aika voi vaihdella 10 minuutin molemmin puolin riippuen omenasiivujen paksuudesta ja lajikkeesta. Tärkeintä on, että omenasiivut muussantuvat haarukalla helposti. 

Soseuta pehmenneet omenasiivut sauvasekoittimen avulla tasaiseksi. Jäähdytä ja pakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti