27.8.2016

OMENAJUUSTOKAKKU (leivontavideo)

Uunijuustokakku, jossa on keksipohja, omenasosetta, crumble, paahdettua valkosuklaata ja viimeisenä silauksena kinuskia. Eikö kuulostakin hyvältä? Inspiraationa toimi tämä resepti, jonka pohjalta kehittelin oman versioni ja kuvailin myös videon. 

Kirpeähkö omenasose oli omiaan raikastamaan tuhtia juustotäytettä. Keksipohja ja pinnalla oleva muru toivat rapeutta kakkuun unohtamatta paahdettua valkosuklaata, johon olen ihan koukussa. Sen hieman jopa toffeinen maku oli täydellinen pari omenasoseelle. Murukuorrutus nousikin täysin uudelle tasolle, eikä kakku olisi voinut maistua enää tätä paremmalta. Niin ja pintaan vielä aavistus kinuskikastiketta sitomaan kaikki elementit yhteen. 

POHJA (halk. 18cm)
75 g kaurakeksejä
30 g normaali suolaista voita

TÄYTE
300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g ranskankermaa (1 purkki)
0,75 dl sokeria
0,5dl maissitärkkelystä
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa

1,5 dl omenasosetta (itse tehty, linkki)

KUORRUTUS
100g valkosuklaata
25 g normaalisuolaista voita
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria

VIIMEISTELY
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
(tai valmista kinuskikastiketta)

Valmista pohja:
 murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla pussissa hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada murujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18cm halk.) pohjalle.

Valmista täyte: Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää sokeri ja sihtaa maissitärkkelys joukkoon. Lisää lopuksi vielä kananmuna ja kuohukerma joukkoon ja pyöräytä vatkaimella tasaiseksi. Kaada juustomassa pohjan päälle. Laita omenasosetta nokareina pinnalle ja kääntele haarukan avulla raidoiksi. Omenasoseesta saa jäädä runsaista nokareita, kaiken ei tarvitse sekoittua juustomassaan.

Valmista kuorrutus: Nypi kulhossa voi, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos juustokakkumassan pintaan. Rouhi valkosuklaa reiluiksi paloiksi ja lisää muruseoksen päälle. 

Paista 160 asteisessa uunissa alatasolla noin 45-60 min kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin (jos pinta kuitenkin paistuu nopeasti tummaksi, suojaa pinta leivinpaperilla paiston loppuajaksi). Kakun keskusta saa olla tutiseva. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista, nosta kakku mielellään kylmettymään jääkaappiin 6-8 tunniksi vuoassaan.

Keitä kuohukermasta ja fariinisokerista kinuskia tai käytä valmista kinuskikastiketta ja viimeistele kakku kinuskiraidoilla.







4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen kakku! Nämä sun videot on kyllä tosi kivoja! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taru! Kakku oli todella herkullista, kirpeä omenasose oli ihan täydellinen lisä juustokakkuun :) ja kiva, että videot vaikuttaa kivalta. Niitä on kiva tehdä ja ne havainnollistaa hyvin eri tekovaiheet :)

    VastaaPoista
  3. Tein ja oli huippuhyvää. Kiitos hyvästä ohjeesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa SuklaaKirsikka! Kiva, että kakku onnistui ja oli herkullista! :)

      Poista