20.8.2016

PERINTEINEN UNELMATORTTU

Innostuin viime kääretortusta sen verran, että halusin kokeilla myös tätä. Unelmatorttuun kuuluu tumma kääretorttupohja ja täytteeksi voikreemiä, silloin tällöin lisänä saattaa olla myös sipaisu hilloa, mutta tällä kertaa menin ihan perinteisellä linjalla ja jätin pois kaikki lisämaut. Keltuainen tekee täytteestä todella täyteläistä ja vaniljasokeri tuo taas ihanan maun. Tumman pohjan ja vaalean täytteen kontrasti on todella näyttävä, joten sen kummempia koristeluja unelmatorttu ei edes vaadi ja itse asiassa pohjalle ripoteltava sokeri luo upean pinnan itsestään! Haastavin kohta lienee pohjan rullausvaihe, sillä on tärkeää saada pohja riittävän tiukalle rullalle, jotta se pysyy hyvin kasassa. 

Mun oli tarkoitus laittaa teille jokaviikkoinen leivontavideo, mutta huomasin jälkikäteen, että mulla oli jostain syystä tallentunut vain pari ensimmäistä tekovaihetta. Ensi viikolla sitten toivottavasti uutta videota :)


POHJA
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl ohratärkkelystä/perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

+ sokeria pohjan kumoamiseen

TÄYTE
150 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1,5-2 dl tomusokeria
2 keltuaista
1tl vaniljasokeria/vaniljatangon siemenet

Valmista pohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita taikina siihen. Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes pinta ja pohja on saanut väriä.

Laita pohjan kokoinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen runsaasti sokeria. Kumoa pohja sokeripinnan päälle. Irrota pohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Peitä pohja leivinliinalla. (Voit myös kääriä pohjan kevyesti rullalle niin, että leivinliina jää rullan sisään. Tällöin lopullinen rullaus saattaa olla hieman helpompaa.)

Valmista täyte: Laita kaikki täytteen ainekset samaan kulhoon. Vaahdota usean minuutin ajan vaaleaksi vaahdoksi. Levitä täyte pohjalle (mikäli rullasit pohjan uunista oton jälkeen, niin avaa rulla ensin ja levitä sitten täyte) ja rullaa tiiviiksi rullaksi aloittaen leveämmältä sivulta. Anna valmiin unelmatortun tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.








2 kommenttia:

  1. Just tässä alle viikko sitte mietin tällasta kääretorttua ja kattelinkin jo vähän ohjeita. Niin hyvää että tätä pitää kyllä ehdottomasti tehä joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvää! :)

      Poista