28.6.2016

PARAS SUKLAATRYFFELIJÄÄTELÖ (ilman jäätelökonetta)

Okei, kai te tiiätte sen Fazerin tryffelijäätelön ja kai te ootte maistanu sitä joskus? Jos ette oo ikinä maistanu sitä, niin nyt äkkiä maistamaan! Se on ehkä maailman parasta jäätelöä, pelkkää rakkautta. Muiden tilatessa jäätelöannoksen kolmella eri makuisella jäätelöpallolla, mä tilaan kolme palloa tota tyffeliä <3 Oon saanu sitä jopa joskus synttärilahjaks paketillisenkin. No mut joo, se jäätelö on siis ihan parasta ja nyt mä sain idean kokeilla jotain sen tyylistä kotona. 
jäätelö ilman jäätelökonetta

jäätelö ilman jäätelökonetta


Jäätelö saa makunsa suklaatryffeleistä, joita on sekä sulatettuna, että pilkottuna jäätelön seassa. Lisää täyteläisyyttä tuo vielä sulatettu maitosuklaa. Täydellistä! Tää jäätelö on ehkä täyteläisintä jäätelöä ikinä, se on todella samettista, kermaista ja suussa sulavaa! Sitä maistamalla ei oikeasti usko, että se on tehty ilman jäätelökonetta.

Onhan tässä jäätelössä myös makeutta melkoisen suklaamäärän vuoksi, mutta tätä ei tarviikkaan syödä älytöntä määrää. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa maitosuklaan tilalle tumman suklaan, varmasti toimii yhtä hyvin. Haluan ehdottomasti maistaa tätä myös moccatryffeleistä tehtynä, jolloin maku muuttuu hieman uuteen suuntaan. Viimeisen silauksen jäätelölle tuo ripaus suolaa. Se taittaa kivasti makeutta, tuoden suklaan maun vielä paremmin esiin.

Itse jäätelömassa on nopeasti valmis, mutta jäätyminen vie toki jonkin verran aikaa. Mulla on vähän tapana käydä kattomassa jäätelöä pakkasessa tunnin välein, koska oon niin malttamaton. Hyvä tapa onkin valmistaa jäätelö illalla ennen nukkumaan menoa, jolloin aamulla sulla on täydellistä jäätelöä!

jäätelö ilman jäätelökonettaJÄÄTELÖ (noin 1,5 litraa valmista jäätelöä)
100g maitosuklaata
300g  suklaatryffeleitä (esim. Brunberg)
1dl kuohukermaa
1prk (397g) huoneenlämpöistä kondensoitua maitoa (makeutettu)
5dl vispikermaa
teelusikan kärjellinen sormisuolaa

KORISTEEKSI
suklaatryffeleitä
tummaa kaakaojauhetta
sormisuolaa

Jäätelö: Pilko maitosuklaa ja suklaatryffelelit pieneksi ja laita kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Jätä jäähtymään huoneenlömpöiseksi. Sekoita kondensoitu maito jäähtyneeseen suklaaseokseen vispilän avulla. Vatkaa sitten vispikerma kevyeksi vaahdoksi (vaahto saa jäädä todella löysäksi, jotta jäätelön koostumuksesta tulee oikea. Kun vaahtoon jää ekat huiput näkyviin, se on valmista). Kääntele kermavaahto muun massan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon sormisuolaa pieni määrä kerrallaan. Maistele jäätelömassaa, jotta saat suolan määrän mieluiseksi. Kaada massa pakastuksen kestävään rasiaan/astiaan.

Koristeeksi: Pilko pinnalle tulevat suklaatryffelit pieneksi ja laita kulhoon yhdessä kaakaojauheen kanssa. Pyöritä tryffelien pinta kaakaojauheessa ja sihtaa ylimääräiset kaakaojauheet sitten pois. Ripottele tryffelin palaset jäätelön pinnalle. Viimeistele jäätelön pinta vielä ripauksella sormisuolaa.

Pakasta mielellään yön yli (vähintään 6 tuntia) Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön paria minuuttia ennen tarjoilua, jolloin rakenne on ihanan pehmeä.
jäätelö ilman jäätelökonetta

brunberg
itse tehty jäätelö

  





10 kommenttia:

  1. Voi nami, tätä on tehtävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää jäätelö sai kyllä paljon kehuja :) tuhtia tavaraa, mutta aivan täydellisen makusta! Tuu sit kertomaan, että mitä pidit jäätelöstä :)

      Poista
  2. Mä taidan tehdä kans.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Aurinkokujalla :) innolla jään odottamaan millaista jäätelöstäsi tulee! Ja kiitos vinkkauksestasi, täytyy käydä osallistumassa :)

      Mukavaa kesää :)

      Poista
  3. Voi namskis mikä ohje!😋
    Tätä täytyy kokeilla! Kiitos ihanasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos ohje jäätelö kuulostaa herkulliselta! :) suklaatryffelit tuo kyllä ihanan maun tähän :)

      Poista
  4. Oli kyllä mahtavaa herkkua, kiitos ohjeesta! T. Ano1

    VastaaPoista
  5. Tää on kyl nii herkkua. Tehty nyt kahdesti ja tuun kyl tekee jatkossaki. Testasin myös pätkiksellä ja voin kyllä suositella sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huikeeta kuulla teijän kommentteja onnistuneista jäätelöistä! Oi ihanaa pätkisjäätelöä :) Mukavaa viikkoa :)

      Poista