22.12.2016

LUUKKU 22 - CHAI-LATTE

Chai-latte, tuo vastustamattoman hyvä juoma, en ole vielä koskaan tavannut ihmistä, joka ei siitä pitäisi. Kahviloiden chai-latet vaihtelevat laadullisesti todella paljon ja hyvin usein se saattaa olla ainakin omaan makuuni turhan makeaa.

Etenkin näin talvella kaipaa kotonakin lämmintä juotavaa ja lempeän makuinen chai-latte on kiva vaihtoehto kaakaon tai kahvin sijasta. Chai-seos kiehuu noin vartin verran, jonka jälkeen se sekoitetaan kuumaan maitoon ja täydellinen juoma onkin valmista. Jos haluat chai-latteesi pienen lisän vielä, voi kuuman maidon vaahdottaa, jolloin juomasta saa vielä täyteläisempää ja kermaisempaa. Chaihin tulee mausteeksi mm. inkivääriä, kanelia, neilikkaa ja kardemummaa ja sen lisäksi mustaa teetä tai rooibosta.

Tykkään juoda oman chai-latteni dirty chaina, eli lisään joukkoon vielä lorauksen espressoa. Tällä tavalla maku on vielä aavistuksen täyteläisempi. Mausteiden, teen, maidon ja kahvin yhdistelmä voi kuulostaa melkoiselta sopalta, mutta sitä se ei todellakaan ole, maku on täydellinen :)

CHAI-LATTE ( 4 annosta)
4 dl vettä
10 kokonaista kardemummaa
puolikas vaniljatanko
pala tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
tähtianis
10 kokonaista neilikkaa
noin 2 rkl sokeria
2 pussia mustaa teetä (maustamaton) tai rooibosta

4 dl maitoa 

(espressoa)

PINNALLE 
kanelia
kardemummaa

Mittaa kattilaan vesi. Murskaa kardemummat, halkaise vaniljatanko ja hienonna inkivääri. Lisää sitten veden joukkoon yhdessä muiden mausteiden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon tee ja anna hautua noin 5 min. Siivilöi valmis chai-seos.

Kuumenna maito ja vaahdota se halutessasi. Kaada chaita noin mukin puoleen väliin ja täytä muki maidolla. Lisää joukkoon halutessasi espressoa. Viimeistele kanelilla ja kardemummalla. Lisää tarvittaessa sokeria juoman joukkoon. Nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti