21.12.2016

LUUKKU 21 - LUMIMANTELIT

Mun jouluun on aina kuulunut lumimantelit, eli nougatilla ja tomusokerilla kuorrutetut kokonaiset mantelit. Aina ennen oon ostanut useamman pussillisen kaupasta valmiina, mutta tänä vuonna meillä onkin pöydässä iso kulhollinen itse tehtyjä! Lumimanteleiden tekeminen on sitä paitsi todella helppoa ja ne on ihan järjettömän hyviä itse tehtyinä, ei kai nyt mantelin ja nougatin yhdistelmästä muuta voisi kuvitellakkaan :)
Tein ekan satsin pelkällä nougat-kuorrutuksella, mutta toisella kerralla sekoitin nougatin joukkoon myös maitosuklaata, jälkimmäisestä versiosta tuli ehdottomasti mun lemppari! Halutessaan voi käyttää myös tummaa suklaata, jolloin lopputulos ei ole aivan yhtä makea. Nougatin voisi korvata myös Nutellan ja suklaan seoksella, nam! Entä jos laittaisi tomusokerin sijasta kaakaojauhetta pinnalle? Näitä voi varioida oman mielen mukaan.

Näiden valmistaminen voi tuntua aluksi hieman epätoivoiselta, kun sulla on iso möykky puoliksi jähmettynyttä nougatia, jonka joukossa on manteleita. Anna tuon möykyn vaan jähmettyä ja sekoittele sitä kunnolla. Kun se on jähmettynyt saat eroteltua mantelit toisistaan sormin, jonka jälkeen voit pyöritellä ne  vielä tomusokerissa.

LUMIMANTELIT
100 g kokonaisia manteleita (kuorellisia)
100 g nougatia tai 50 g nougatia ja50 g suklaata
tomusokeria

Sulata nougat ja halutessassi myös suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita mantelit kylmään kulhoon ja lusikoi vähitellen sulaa nougatia joukkoon. Sekoita manteleita hyvin aina lisäysten välissä. Nougat alkaa pikkuhiljaa asettumaan mantelin pintaan. Lisää loppu nougatista ja laita kulho kylmään. Tässä vaiheessa manteli ja nougat on yhdessä kasassa.

Kun nougat on jähmettynyt kunnolla, lisää  joukkoon pari rkl tomusokeria. Erottele sormin mantelit toisistaan ja pyöritä niihin vielä tomusokerihuntu kulhossa. Halutessasi voit laittaa valmit mantelit vielä sihvilään ja ravistella ylimääräisen tomusokerin pinnalta pois. 
Meneepä joulukuu vauhdilla, enää pari luukkua jäljellä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti