15.12.2016

LUUKKU 15 - TÄHTITORTUT

Piilotin hillon joulutorttujen sisään ja sainkin aikaiseksi melkoisen kivan näköisiä tähtitorttuja. Mitä tykkäätte, voittaako nämä perinteiset tortut ulkonäöllään? Itse ainakin tykkään kovasti ja veikkaan, että tänä jouluna meillä ainakin herkutellaan juuri näillä!

Olin törmännyt yhdessä kahvilassa mantelimassalla täytettyihin joulutorttuihin, ne oli todella maistuvia, joten hillo sai myös meidän tortuissa kaverikseen mantelimassaa. Pieni nokare ei maistu liian voimakkaasti, mutta tuo kuitenkin hieman uutta makua. Pohdittiin, että mantelimassaan voisi myös sekoittaa esimerkiksi löysempää omenasosetta, tuolloin sose pysyisi paremmin joulutorttujen sisällä. Oma lempihilloni ei nimittäin ole luumuhillo, joten tuota omenasose-mantelimassatäytettä pitää ehdottomasti kokeilla :)

Tähtimuotin kannattaa olla vähintään halk. 8cm, sitä pienemmällä muotilla täytettä ei mahdu juurikaan tortun sisään. Kokeilin käyttää myös sydänmuottia, mutta tuolloin se paistui hiukan epätasaisesti, tähtimuotilla tuli ehdottomasti parhaat! 
 JOULUTORTUT
500 g valmista voitaikinaa

TÄYTE
mantelimassaa
luumuhilloa

kananmuna

Kaulitse voitaikinalevyjä hieman ohummaksi. Tähtitortut on helpompi muotoilla hieman kohmeisesta taikinasta. Ota tähtimuotilla (halk. väh. 8cm ) paloja taikinasta. Laita tähden keskelle nokare mantelimassaa ja luumuhilloa. Voitele kanneksi tuleva tähtipala kananmunalla ja nosta täytetyn tähtipalan päälle. Painele sormilla saumat yhteen. Paista 225 asteessa noi 15 minuuttua kunnes pinta ja pohja on saanut hieman väriä. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.2 kommenttia: