5.12.2016

LUUKKU 5 - PUUROVANUKAS GLÖGIKIISSELILLÄ

Riisipuuron saa muutettua parilla ainesosalla ihanan täyteläiseksi puurovanukkaaksi. Itse keitetty vaniljakreemi tuo vanukkaaseen upean vaniljaisen maun ja kevyeksi vaahdotetttu kerma tuo tarvittavaa kuohkeutta. Riisivanukkaan voi tarjoilla ihan sellaisenaan tai esimerkiksi appelsiinilohkojen kera, itse kuitenkin keitin vanukkaan kaveriksi glögikiisselin ja kokosin herkun annoslaseihin. Melkoisen täydellinen herkku!

Käytin glökikiisseliin valmista punaista glögiä ja taasapainoitin makeutta vielä sokeroimattomalla herukkamehulla, joka toi kiisseliin hiukan kirpeyttä. Puurovanukkaan pohjaksi sopii hyvin muuten aikaisemmassa luukussa ollut tumma riisipuuro.

PUUROVANUKAS NELJÄLLE
1,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljatahnaa tai puolikas vaniljatanko
2 keltuaista
0,25 dl maissitärkkelystä
0,33 dl sokeria
1dl vispikermaa
4 dl kylmää riisipuuroa (esim. tummaa riisipuuroa)
(maitoa)

GLÖGIKIISSELI
3 dl punaista glögiä
0,5dl musta/punaherukkamehua (laimentamaton ja sokeroimaton)
1 rkl perunajauhoja

KORISTELUUN
valkosuklaata

Valmista puurovanukas. Laita maito ja vaniljatahna kattilaan. Vatkaa toisessa kulhossa vaahdoksi keltuaiset yhdessä sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada sitten seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee paksuksi kreemiksi. Siirrä jäähtymään.

Vaahdota vispikerma todella kevyeksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kermaan muodostuu pari kevyttä huippua. Sekoita jäähtynyt vaniljakreemi riisipuuron joukkoon. Kääntele sitten kermavaahto varovasti joukkoon. Jos puurovanukas tuntuu liian jämäkältä voit lisätä joukkoon lorauksen maitoa. Annostele puurovanukas annoslaseihin ja siirrä kylmään glögikiisselin valmstuksen ajaksi.

Valmista glögikiisseli. Laita kaikki glögikiisselin ainekset kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli kirkastuu ja sakenee hieman. Anna kiisselin jäähtyä ja kaada sitten varovasti puurovanukkaiden päälle.

Lisää valkosuklaalastuja pinnalle juuri ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana idea! <3 Joulukuun haasteen makuna meillä olisi blogissa glögi, jos haluaisit tällä glögikiisseli herkulla osallistua: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/12/joulukuun-haaste.html Pian julkaistaan myös marraskuun haasteen voittaja! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa! Ihanan jouluinen aihe teillä haasteessa <3 Käyn osallistumassa!

      Poista