17.12.2016

LUUKKU 17 - RAAKAPIPARIPALLOT

Helsingin Sanomissa oli herkullisilta kuulostavien raakapiparipallojen resepti, jota halusin ehdottomasti kokeilla. Neljällä ainesosalla saa loihduttua ihan piparkakkutaikinan makuisia herkkuja ja parasta on se, että näitä voi oikeasti syödä huoletta raakana, toisin kuin oikeaa piparitaikinaa :) Sen lisäksi, että taikina maistuu aivan taivaalliselta se on myös rakenteeltaan aivan kuin piparitaikinaa.

Palleroista saa gluteenittomia käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita. Jos taas kaipailet paistettavien gluteenittomien pipareiden reseptiä, niin kurkkaa tämä postaus.


RAAKAPIPARIPALLOT
200 g pehmeitä taateleita
0,75 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita/kaurajauhoa
0,75 dl mantelijauhoa
1,25 tl piparkakkumaustetta

Poista taateleista kivet ja jätä odottamaan. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaurahiutaleet, mantelijauho ja piparkakkumauste. Aja pyörivällä leikkuuterällä hienoksi jauhoksi.

Lisää puolet taateleista ja jatka hienontamista. Lisää loput taatelit ja anna koneen käydä, kunnes seos on taikinamaista. Ota massasta pieniä nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Tarjoa heti tai säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti