11.12.2016

LUUKKU 11 - KARJALANPIIRAKAT

Kiireetön aamu on mukava aloittaa tekemällä kunnon aamiainen, meillä siihen kuului itse tehdyt karjalanpiirakat, jotka syötiin heti uuni tuoreeltaan. Karjalanpiirakoiden teko ei vie loppujen lopuksi edes kovin paljoa aikaa, eikä ne oikeastaan ole kovin vaikeita valmistaa. Ulkonäöstä on turha olla huolissaan, samalta ne maistuvat olivat ne sitten pyöreitä tai pitkulaisia tai vähän hassusti rypytettyjä, ne on täydellisiä juuri sellaisenaan!



Alkuperäinen resepti täältä

TÄYTE
2 ½ dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 ½ dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna

POHJA
1½ dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
3/4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Sulatettua voita valmiisiin karjalanpiirakoihin

Valmista täyte. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 30 minuuttia välillä pohjaa pitkin sekoittaen. Jätä täyte hautumaan kannen alle 10 minuutiksi. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä se. Sekoita jäähtyneeseen puuroon muna.

Valmista pohja. Sekoita kylmään veteen kaikki pohjan ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä paloa ja kaulitse piirakkapulikalla ohuiksi soikeiksi levyiksi. Suojaa pohjat kelmulla kuivumisen estämiseksi. Ota yksi pohja kerrallaan kelmun alta ja lisää keskelle riisipuuroa ja rypytä reunat. Paista piirakat mahdollisimman kuumassa uunissa 275-300 asteessa noin 15 min. Voitele piirakat kuumana voilla ja lado piirakat päällekkäin kulhoon ja peitä leivinpaperilla ja liinalla.






2 kommenttia:

  1. voi kiitos tästä ohjeesta. Olen juuri aikonut tehdä karjalanpiirakoita ja nyt ei tarvitse etsiä reseptiä. Leipä reseptit kiinnostaa myös kovasti sekä suolaiset herkut. Rakastan videoitasi, tyttönikin innostui leipomaan sinun selkeillä ohjeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävipä sitten hyvä tuuri :) Kiitos toiveestasi, leipäreseptiä on tulossa itse asiassa aivan lähipäivinä :) Mahtavaa, jos tyttäresi on innostunut leipomaan, videoita on tulossa lisää!

      Poista