2.12.2016

LUUKKU 2 - OMENA-SELJANKUKKAGLÖGI

Omatekoinen glögi on todella helppotekoinen ja se valmistuu ihan puolessa tunnissa. Ainakin itse miellän kaupan valmiit glögit usein turhan makeiksi, joten senkin vuoksi itse tehty glögi on kivaa vaihtelua. Laitoin glögiin vain noin ruokalusikallisen sokeria ja se oli mielestäni tarpeeksi, kannattaakin maistella ja lisätä sokeria tarvittaessa lisää, omenamehuissakin on yllättävän paljon makeuseroja. 

Omenamehun kaverina glögissä on myös seljankukkamehua. Se ei maistu kovinkaan voimakkaasti, mutta tuo kuitenkin kivasti uutta makua omenamehun rinnalle. Käytin tosiaan seljankukkamehutiivistettä, jonka laimensin pullon ohjeiden mukaisesti. Mehu oli myös makeutettu jo valmiiksi.

Mausteiden ja inkiväärin lisäksi maustoin glögin myös sitruunaruoholla, se sopii raikkaalla ja sitruksisella maullaan glögiin todella hyvin. GLÖGI
1 litra omenamehua
3 dl seljankukkamehua (laimennettu ja sokeroitu)
noin 1 rkl farinisokeria/sokeria
2 kanelitankoa
2 tähtianista
10 kokonaista neilikkaa
sitruunaruoho
pala tuoretta inkivääriä

Laita kaikki ainekset kattilaan. Murskaa hieman inkivääriä ja sitruunaruohoa, jotta maut irtoavat paremmin. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja anna maustua sen jälkeen vartin verran. Siivilöi sitten glögi.

Voit laimentaa glögiä hieman vedellä, jos se tuntuu turhan voimakkaalta.


1 kommentti: