19.12.2016

LUUKKU 19 - VIDEO: JOULUKUPPIKAKUT

Oon tosi innoissani näistä kuppikakuista, sillä näistä tuli jotenkin ihan superkivan näkösiä! Mehevässä pohjassa maistuu aivan pipari jouluisten mausteiden ansiosta ja kuorrutteessa on kermavaahtoa, tuorejuustoa sekä valkosuklaata. Kuorrute toimi todella hyvin makumaailmaltaan piparisen pohjan kanssa. 

Pursotin kuorrutteen joulukuusen muotoon ja viimeistelin kuppikakut hauskasti suklaapursotuksella ja värikkäillä suklaakarkeilla, aivan kuin jouluvalot kiertäisivät kuusta :) Jättämällä osan kuorrutteesta valkoiseksi ja värjäämällä osan vihreällä, saat aikaiseksi tunnelman lumisesta metsästä! Mitä tykkäätte? Alempaa löytyy video tekovaiheista.




linkki videoon

POHJA (noin 10 kpl)
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparimausteita (kaneli, neilikka, kardemumma, inkivääri ym.)

ripaus suolaa
0,5 dl maitoa
0,5dl öljyä

KUORRUTE
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
tomusokeria

vihreää elintarvikeväriä

KORISTELU
tummaa suklaata
värikkäitä pieniä karkkeja
valkosuklaata + keltaista elintarvikeväriä

Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen nesteiden kanssa. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin jättäen kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Muffinssit saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. Jätä jäähtymään ja valmista kuorrute.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja jätä sivuun. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää jäähtynyt suklaasula joukkoon pienissä erissä vatkaimella sekoittaen. Mausta tarvittaessa tomusokerilla. Värjää halutessasi osa kuorrutteesta vihreäksi. Laita kuorrute pursotuspussiin tähtityllan kanssa. Pursota kekoja muffinssien päälle. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin, mikäli se on liian löysää pursotettavaksi.

Pursota sulatettua tummaa suklaata kuorrutteen ympärille ja painele sitten karkkeja. Sulata valkosuklaa (temperoi halutessasi) ja värjää keltaiseksi. Pursota leivinpaperille tähtiä ja anna jähmettyä. Viimeistele kuppikakut jähmettyneillä suklaatähdillä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti