12.12.2016

LUUKKU 12 - PIPARITIRAMISUT

Kostutin piparkakkumuruja vahvalla kahvilla, aivan kuten perinteisessä tiramisussa kostutettaisiin savoyardin keksejä tai kakkupohjaa. Piparkakut toimivat tiramisussa todella hyvin, niiden mausteinen maku todellakin teki tiramisusta joulunajan parhaan jälkiruoan. Tiramisu on kiva tarjoilla vaihteeksi annoslaseissa ja piparikuuset näyttää hauskoilta tiramisun pinnalla :) Tein tiramisumassan blogista tutulla ohjeella, jolla tulee oikeasti aika täydellistä tiramisua, parit kehut se on nimittäin saanut! POHJA
noin 20 kpl piparkakkuja 

kostutukseen vahvaa kahvia

TÄYTE  8-10 annosta
3dl vispikermaa
kpl valkuaisia
300g mascarponea
3 kpl keltuaisia
1dl sokeria
Amarettoa
Marsalaa

PINNALLE
kaakaojauhetta
pipareita

Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi ja siirrä sivuun. Vatkaa valkuaiset puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi ja siirrä myös sivuun. Vaahdota mascarpone ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon ja vatkaa seosta parin minuutin ajan kuohkeammaksi. Lisää Amarettoa ja Marsalaa sekaan. Yhdistä sitten kermavaahto joukkoon kevyesti nuolijalla käännellen ja viimeisenä kääntele vielä valkuaisvaahto joukkoon. 

Kokoa tiramisut. Murusta annoslasien pohjalle yhdet piparkut ja kostuta murut kahvilla. Lusikoi kerros täytettä piparimurujen päälle. Murusta sen jälkeen toiset piparkakut täytteen päälle ja kostuta kahvilla. Annostele vielä loppu täyte murujen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai vähintään 2 tuntia.

Viimeistele runsaalla kaakaojauhekerroksella ja piparkakulla
.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti