6.12.2016

LUUKKU 6 - ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU

Muistatteko tämän kakun, jonka leivoin  joku aika sitten leivontabloggaajien iltaan? Tein samalla tyylillä kakun itsenäisyyspäiväksi ja tykkäsin lopputuloksesta aivan hurjasti! Valkoinen kermakuorrute näyttää todella raikkaalta sinisen sävyisten macaronssien ja tuoreiden marjojen rinnalla. Vaalean sokerikakkupohjan välissä on itse tehtyä mustikkahilloa ja valkosuklaamoussea, täyteyhdistelmä on aivan ihana! Mustikkahillo kannattaa todella keittää itse, tuolloin siihen saa voimakkaan ja hieman hapokkaan mustikan maun, joka sopii valkosuklaan rinnalle täydellisesti.


Kakku on tehty isoon 26 cm vuokaan, josta riittää noin 25 hengelle. Voit puolittaa kakun ohjeen 18 cm vuokaan.

POHJA 
8 kananmunan pohja, irtopohjavuoan halk. 26-27cm

MUSTIKKAHILLO
800 g (pakaste) mustikoita
1,25 dl hillosokeria

VALKOSUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
520 g valkosuklaata
600 g vaniljatuorejuustoa

kakun kostutukseen appelsiinimehua

KUORRUTUS
5 dl vispikermaa
macaronsseja
tuoreita marjoja

Valmista mustikkahillo. Laita mustikat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä hilloa kunnes se on paksua, noin 15-20 min. Jätä jäähtymään.

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja siirrä syrjään. Vaahdota tuorejuustoa hetken aikaa ja lisää joukkoon sulanut valkosuklaa. Liota liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto joko kevyesti vatkaimella sekoittaen tai nuolijalla käännellen. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunojen sisään. Voit jatkaa reunan korkeutta esim. reunakalvolla. Kostuta ensimmäistä pohjaa ja levitä puolet mustikkahillosta pohjan päälle. Lisää sitten valkosuklaatäytettä. Paina toinen pohja kevyesti päälle ja kostuta sitä. Levitä loput mustikkahillosta ja valkosuklaakreemisä pohjan päälle. Laita viimeinen pohja ja kostuta vielä se. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 1-2 tuntia ennen reunan poistamista.

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun pintaan palettiveistä apuna käyttäen. Viimeistele macaronsseilla ja tuoreilla marjoilla.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti