13.12.2016

LUUKKU 13 - PÄTKISFUDGE BROWNIELLA

Jei, nyt on toisen fudge-reseptin vuoro. 7. luukussa tein Rocky Road fudgea ja tänään jaan kanssanne toisen älyttömän hyvän reseptin. Brownien päällä on pätkiksellä maustettua fudgea, siis voitteko kuvitella millainen yhdistelmä on fudge ja brownie? Tämä on herkku, joka katoaa melkoisella vauhdilla pöydästä, voin luvata sen! Veikkaan, ettei tässä enempää kuvailua tarvita, annetaan kuvien ja reseptin kertoa loput. 


Käytä fudge tekemiseen makeutettua maitotiivistettä, jota ei ole keitetty kinuskiksi.
POHJA
75g normaalisuolaista voita
60g tummaa suklaata
1 muna
1,25 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

FUDGE
200 g (puoli purkkia) kondensoitua maitoa
150 g pätkis-karkkeja
100 g tummaa suklaata

KORISTELU
valkosuklaata
piparminttukarkkeja

Valmista pohja: Laita pilkottu voi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  Lisää muna käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa halk. 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia kunnes pohja on reunoilta kiinteää, mutta keskeltä taikinaista. Anna valmiin brownie-pohjan jäähtyä vuoassaan ja siirrä sen jälkeen vuoka vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Valmista fudge: Laita vesihauteeseen kondensoitu maito sekä pilkottu suklaa ja pätkikset. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes suklaa ja pätkikset on sulanut kondensoidun maidon joukkoon. Levitä massa tiiviisti jäähtyneen brownie-pohjan päälle irtopohjavuon reunojen sisään. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi terävällä veitsellä. Viimeistele sulatetulla valkosuklaalla ja piparminttukarkin murulla.








2 kommenttia:

  1. Brownie-reseptistä puuttuu uunin lämpötila. Vaikuttaa tosi hyvälle. Huomenna selviää onko yhtä hyvää kuin miltä kuulostaa ja kuvista näkyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunin lämpötila on 175 astetta! Tuu kommentoimaan sitten, mitä tykkäsit :) <3

      Kivaa päivää sulle!

      Poista